Hírek

2008.11.07. 15:27

Életfogytiglant kapott a családirtó osztrák

Reinhard St. hatszámjegyű összeget veszített a tőzsdén. Feleségével, lányával, szüleivel és apósával is végzett, hogy "megkímélje őket a szégyentől".

BAMA

Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte pénteken a bécsi tartományi bíróság azt az osztrák férfit, aki májusban kiirtotta a családját.

A harminckilenc éves, bécsi illetékességű Reinhard St. annak idején önként jelentkezett a rendőrségen, és bevallotta, hogy egy fejszével megölte negyvenkét éves feleségét és hétéves lányukat. A két holttestet a család Hietzing kerületi lakásában találták meg a rendőrök, a kislányé egy szekrényben feküdt.
 
A férfi elmondta azt is, hogy a felső-ausztriai Ansfeldenben a szüleivel, Linzben pedig az apósával végzett. Őket szintén a fejükre mért fejszecsapással ölte meg.

Az ötszörös gyilkos, aki publicisztikát tanult az egyetemen, és az utóbbi években marketingmenedzserként dolgozott, a bírósági tárgyalás során bűnbánatot nem tanúsított, sőt maga is kérte, hogy a lehető legsúlyosabb büntetést szabják ki rá.

Tettét azzal indokolta, hogy nem merte bevallani a családjának: hosszú éveken át tőzsdézett, és a különböző spekulatív ügyleteken hat számjegyű összeget veszített.
A közvetlen hozzátartozóitól is kért kölcsön, mégis a tönk szélére jutottak. Szavai szerint azért mészárolta le a családját, hogy megmentse őket a szégyentől.

Ezek is érdekelhetik