Hírek

2008.08.28. 09:28

Nyolc évet kapott Kulcsár Attila

Sikkasztás miatt nyolc év börtönre és 230 millió forint vagyonelkobzásra ítélte első fokon Kulcsár Attilát a Fővárosi Bíróság.

BAMA

A másodrendű vádlott Kerék Csaba, a Britton cégcsoport résztulajdonosa 5 évet kapott, a harmadrendű Rejtő E. Tibor, a K&H volt vezérigazgatóját felmentették. Forró Tamást sikkasztásért másfél év felfüggesztett börtönre ítélték, Bitvai Miklóst, az Állami Autópálya-kezelő volt vezérigazgatóját sikkasztásért és magánokirat-hamisításért 3 év börtönre, a befolyással üzérkedés alól viszont felmentették. Garamszegi Gábort, a Betonút Rt. volt vezérigazgató-helyettesét sikkasztásért három év börtönre, Schöntal Henrik üzletembert sikkasztás és pénzmosás miatt pedig négy év börtönre. Kulcsár Attilát a börtönbüntetés mellett 10 évre eltiltották közügyek gyakorlásától.

A szabadságvesztés mellett több vádlottat vagyonelkobzásra is ítéltek: Kulcsár Attilától 229 millió forintot, Kerék Csabától 176 millió forintot, Garamszegi Gábortól 58 millió forintot, Forró Tamástól 30 millió forintot, valamint Schöntal Henriktől 626 millió forintot. Csuka László tizennegyed rendű vádlott, a K&H Equities vezérigazgatója 150 ezer forint pénzbüntetést kapott bűnpártolásért.

A vád szerint Kulcsár Attila 1998 és 2003 között a K&H Equities brókercégnél jogosulatlanul használta az ügyfelek pénzét. A bróker a befektetési célból rábízott pénzt nagy haszonnal engedély nélkül megforgatta, s erről az ügyfelek vagy nem tudtak, vagy nem részesültek a haszonból. Ezzel összességében 23 milliárd forintot sikkasztottak el, s 8,3 milliárd forint kárt okoztak. A kárérték több mint hetven százalékát kitevő összeget, 6,3 milliárd forintot az ügyészség megtalált, illetve ekkora vagyont vett zár alá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!