Hírek

2008.08.28. 13:54

Extrémsportfesztivál Budapesten

Az ország legnagyobb extrémsportfesztiválját rendezik meg szombaton az egyik budapesti bevásárlóközpont tetőteraszán.

Forrás: MTI

A kilencedik alkalommal megrendezendő versenyen meghívásos alapon vesznek részt a versenyzők négy kategóriában: BMX street (34 versenyző), BMX flatland (26), skateboard (32) és inline (22)- tudatta a rendezvény szervezője.

A BMX street-kategóriában a kerékpárral ugrások, korláton csúszások és egyéb egyensúlyi elemek bemutatása a feladat különböző utcai és speciális, skateparkokban található elemeken. A BMX flatland-stílus esetében különböző egyensúlyi elemek, például gurulások, forgások végrehajtása a cél sík talajon.

A skateboard- vagy gördeszka-kategóriában a lényeg, hogy a négy kerékkel felszerelt deszkalapon különböző trükköket hajtsanak végre a versenyzők sík talajon, vagy skateparkokban található elemeken (például korláton).

Az inline a görkorcsolyázás egyik kategóriája, amikor a versenyzők elsősorban lépcsőkön, korlátokon és egyéb speciális akadályokon csúsznak vagy ugranak.

A tét: egy év az extrém sportolók trónján. A látványos bajnokság mellett koncertekkel, játékokkal várják az érdeklődőket a Westend tetőteraszán délelőtt tíz órától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!