Hírek

2008.05.19. 16:18

Négy éves a magyar fapados

Május 19-én ünnepli negyedik évfordulóját a Wizz Air, Kelet-Közép Európa legnagyobb diszkont légitársasága. Az első Wizz Air repülőgép négy évvel ezelőtt szállt fel a lengyelországi Katowice repülőteréről.

N.M.

Indulása óta a Wizz Air piacvezető diszkont légitársasággá vált Kelet-Közép Európában. Eddig több, mint 12 millió utas élvezhette a Wizz Air szolgáltatásait. Tavaly a Wizz Air 4.2 millió utast szállított el, 40 százalékal többet, mint előző évben. Idén a légitársaság két újabb bázissal növelte útvonalhálózatát. A már meglévő katowicei, budapesti, varsói, gdanski, szófiai és bukaresti mellett Poznanban (Lengyelország) nyílt meg a Wizz Air hetedik, Kolozsváron (Románia) pedig a nyolcadik bázisa. Jelenleg a légitársaság 51 úticélt kínál utasainak több, mint 100 útvonalon és 2008-ban több mint 6 millió utas elszállítását tervezi.

A Wizz Air modern, Airbus A320 típusú repülőgépekből álló flottát üzemeltet. A gépek átaléletkora 3 év, így a Wizz Air rendelkezik a világ egyik legfiatalabb flottájával. A légitársaság nyár végéig 19 repülőgépet üzemeltet, 2014-ig pedig 82-re nőhet a Wizz Air flottája.

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója elmondta: “Európai utasok milliói döntenek a Wizz Air mellett és utaznak velünk. Büszke vagyok rá, hogy a mennyiség nem megy a minőség rovásár. Ezt utasaink nem csak jegyvásárlással díjazzák, de idén több díjat is nyertünk magas színvonalú szolgáltatásaink elismeréseképpen. A Wizz Air jó úton halad afelé, hogy hamarosan Kelet-Közép Európa legnagyobb légitársasága legyen.”

Ezek is érdekelhetik