Hírek

2008.05.28. 13:29

MSZP: közös nyilatkozatot a 4-es metróért!

Az MSZP közös nyilatkozat elfogadását javasolja a Fővárosi Közgyűlésben arról hogy Budapestnek szüksége van a 4-es metróra

mti

Az MSZP közös nyilatkozat elfogadását javasolja a Fővárosi Közgyűlésben arról hogy Budapestnek szüksége van a 4-es metróra - mondta Steiner Pál, a Fővárosi Közgyűlés MSZP-frakciójának vezetője szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón. A beruházás esetleges leállítása, illetve felfüggesztése felmérhetetlen károkat okozna Budapestnek és az egész országnak, egyben kockáztatná 250 milliárd forint uniós támogatás megszerzését - olvasható a kiosztott nyilatkozattervezetben, amelyet annak kapcsán fogalmaztak meg, hogy Orbán Viktor, a Fidesz elnöke egy zártkörű tanácskozáson, a kiszivárgott hírek szerint, a nyugdíjak befagyasztásáról és a nagyberuházások leállításáról beszélt. Steiner Pál szerint szükséges, hogy az ellenzék is színt valljon a csütörtöki közgyűlési ülésen.

Ezt azzal indokolta, hogy április 24-i közgyűlésen a Fidesz és a KDNP képviselői nem szavaztak a projekt állásáról szóló  tájékoztatóról. Ebből megállapítható - folytatta -, hogy már április  végén azon gondolkodtak, hogy a 4-es metró körül kialakult  egyetértést "megrengetik".

Hagyó Miklós szocialista főpolgármester-helyettes a metró Köztársaság téri, épülő megállójánál elmondta: remélhetőleg még nyáron benyújtják Brüsszelnek a pályázatot, és ebben az időszakban kifejezetten fontos, hogy a legnagyobb ellenzéki párt elnökétől is "olyan hangok érkezzenek Brüsszelbe", miszerint kiáll a beruházás mellett.

Ezek is érdekelhetik