Hírek

2008.05.22. 10:37

Gyermeknapra készül a budapesti állatkert is

Családi vetélkedővel, játéksarokkal, arcfestő programmal és számos meglepetéssel várja látogatóit a budapesti állatkert május 25-én, vasárnap, a Nemzetközi Gyermeknapon.

R. V

Május utolsó vasárnapja minden esztendőben kiemelt dátum a Fővárosi Állat- és Növénykert életében. A Nemzetközi Gyermeknapra a városligeti intézmény külön programokkal készül. Idén május 25-én, vasárnap egész napos családi vetélkedővel, játéksarokkal, arcfestéssel, valamint gyermeknapi hangversennyel várják a kicsiket és nagyokat.

A több állomásból álló, játékos családi vetélkedőn reggel 9-től délután 6-ig lehet részt venni. A verseny kezdő állomását, illetve az ajándékközpontot a főkapunál állítják fel. De lesznek állomások a mocsári teknősöknél, a jegesmedvéknél és a Majomháznál is. A bivalyok szomszédságában arcfestés várja a gyerekeket.

A Nemzetközi Gyermeknaphoz kapcsolódó programként rendezik meg a Józsefvárosi Zeneiskola gyermeknapi hangversenyét, amely 11 órakor kezdődik a Japánkertben. A koncerten számos népszerű dallam csendül fel. A zeneművek némelyike, mint például Camille Saint-Saëns Elefánt című szerzeménye nem véletlen választás, hiszen különösen illik a helyszínhez.

A gyermeknapi programok mellett ezen a napon is látványetetésekkel, a látogatók közé kihozott állatokkal, kígyósimogatással és egyéb programokkal igyekeznek a közönség kedvében járni az állatkert munkatársai.

A tavasz végi, nyár eleji időszakban a világ számos országában megünneplik a Nemzetközi Gyermeknapot. Története az 1920-as évekre nyúlik vissza. Magyarországon már 1931-ben is voltak ilyen rendezvények, jelenlegi formájában pedig (a Nemzetközi Demokratikus Nőszövetség 1949-es határozata nyomán) 1950 óta rendezik meg az ünnepet.

Ezek is érdekelhetik