Hírek

2008.04.11. 15:28

Fidesz: Gyurcsány ne használja politikai haszonszerzésre a demonstrációt

Az újlipótvárosi Fidesz azt kéri a kormányfőtől, ne használja politikai haszonszerzésre, a válságról való figyelemelterelésre a péntek délutánra szervezett demonstrációt. Az SZDSZ szerint a Fidesz használja politikai haszonszerzésre a tüntetést.

BAMA

Szabó György, a Fidesz XIII. kerületi önkormányzati képviselője Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek és Szabadai Viktornak, az SZDSZ budapesti választmányi elnökének írt levelét a kétszer megtámadott, betört üvegű Hollán Ernő utcai jegyiroda előtt olvasta fel az újságíróknak. A kormányfőnek címezve a levélben az áll: "Ön (...) árt az ügynek, ezért arra kérem, hogy semmiképpen ne sütögesse Tomcattel együtt politikai pecsenyéjét Újlipótvárosban".

A magukat nemzeti radikálisnak nevező szervezetek tüntetése idején békés ellendemonstráció lesz a jegyiroda előtt. A megmozduláson részt vesz több vezető politikus mellett Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is. Szabó György szerint a jelenlegi válságban a miniszterelnöknek az az érdeke, hogy "néhány szélsőséges provokátor" akcióját politikai célokra használják. Önöknek semmi sem drága, Önök a megoldás helyett a gyűlölet lángját szítják azzal, hogy magamutogató módon akarnak felvonulni Újlipótvárosban.

Azokra az újságírói kérdésekre, hogy ezzel valójában Gyurcsány Ferencet a délutáni demonstrációtól való távolmaradásra kéri-e, a képviselő nem adott egyértelmű választ. Szabó György szerint az MSZP lelepleződött azzal, hogy csütörtökön belépőt biztosított a Képviselői Irodaházba saját nevén bejelentkező, "provokatív eseményeket szervező", Polgár Tamás, ismertebb nevén Tomcat számára, aki így megzavarhatta a szocialisták sajtótájékoztatóját. A politikai haszonszerzés éppen az, ha a Fidesz a figyelmet egy antirasszista megmozdulás eredeti céljáról elterelve a kormány megbuktatására kívánja irányítani - reagált az SZDSZ közleményben az MTI-nek.

A szabad demokraták szerint Szabadai Viktor ugyanolyan, a demokráciát féltő helyi politikus, mint Szabó György, akinek hétfői kiállását pénteki levele ellenére is példaértékűnek tartja. A liberálisok továbbra is támogatnak minden olyan akciót, amelynek célja a demokratikus értékek védelme, akár jobboldali, akár baloldali a kezdeményező - áll a kommünikében.

Ezek is érdekelhetik