Hírek

2008.01.09. 17:13

A Kodolányi volt a legjobb főiskola 2007-ben

A Országos Felsőoktatási Felvételi Központ (OFIK) összeállította a felsőoktatási intézmények tavalyi rangsorát. Az összesített rangsorban továbbra is az egyetemi karok viszik a prímet. A tudományegyetemek mellett az orvosi, a műszaki és a gazdasági egyetemek szerepelnek jól. A főiskolák közül a legjobb minősítést a székesfehérvári Kodolányi nyerte el. Ami jelzi: elmúlt az az idő, amikor a Kodolányit a gyengébbek között jegyezték.

S. K.

Szabó Péter rektor szerint a kiemelkedő eredményt folyamatos fejlesztéssel, pedagógiai, módszertani megújulási programmal, s hallgatóbarát szolgáltatások indításával érte el az intézmény. A mostani tanévben állt fel a művészeti tanszék, ahol 33 hallgató kezdte meg a dzsesszhangszer és -énekszakos tanulmányait. Lehetőség van rá, hogy a hallgatók az alapszak után mesterfokozatot is szerezzenek. A hallgatóbarát szolgáltatások közül Szabó Péter kiemelte az egykapus ügyfélszolgálatot, amely nemcsak Székesfehérváron, hanem Budapesten és Siófokon is segíti a diákok ügyeinek gyors intézését.

Az első helyen az idei rangsor összesítésében holtverseny alakult ki az Eötvös Loránd Tudományegyetem bölcsészkara és a pécsi egyetem általános orvoskara között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!