Hírek

2007.12.06. 14:57

Új Széchenyi-tervet vezetne be a Fidesz

Újra bevezetné a családbarát adórendszert a Fidesz, amely jövedelmek mellett az eltartottak számát is figyelembe venné – áll a párt Jövőnk címmel nyilvánosságra hozott gazdaságélénkítő programjában. Az oktatásban felszámolnák a tandíjat, és az óvodát, és általános iskolát a kistelepüléseken tartanák.

É. S.

A gazdaságpolitika elsőrendű céljaként a Fidesz az egyensúlyt, és a dinamikus fejlődést jelöli meg, ennek érdekében ösztönöznék az exportot, határozott lépéseket helyeznek kilátásba a szürkegazdaság felszámolása ellen. A foglalkoztatás növelése érdekében új Széchenyi-tervet vezetnének be. Kormányra kerülésük esetén járulékkedvezménnyel segítenék a 45 év feletti nők, és az 50 év feletti férfiak elhelyezkedését. A kis-és középvállalatokat az adóterhek mérséklésével, egyszerűbb adminisztrációval, kedvezményes hitelekkel, és állami megrendelésekkel serkentené a Fidesz.

A földtörvény kidolgozásánál a párt szerint fontos, hogy a magyar gazdák ne kerüljenek hátrányba a külföldiekkel szemben, ezért továbbra sem járulnak hozzá a jogi személyek földtulajdon szerzéséhez. A Fidesz ellenzi, hogy az Európai Unió szűkíti a tagállamok jogait a termőföldtulajdon szabályozásában. Az egészségügyben a legnagyobb ellenzéki párt a szolidaritást, és az egyenlő hozzáférést helyezi előtérbe, a biztosítási rendszer fejlesztését egyik fő kormányzati feladatának tartja. A kiegészítő biztosítások bevezetését támogatják, elutasítják azonban a vizitdíjat, és a kórházi napidíjat, ahogy a kórházak privatizációját is.

A négy leggyakoribb halálozási okot jelentő betegségcsoporttal kapcsolatos ellátásokat koncentráltan fejlesztenék, a program szerint vállalnák, hogy a mentőautók az ország bármely pontjára 15 perc alatt kiérnek.

Ezek is érdekelhetik