Hírek

2007.12.11. 18:05

Hivatalosan még nem változott az SZDSZ véleménye

Nem jelezte hivatalosan az SZDSZ a kabinetnek, hogy megváltozott a véleménye és nem támogatja a kormányzati negyed tervét, mondta kedden Budai Bernadett.

BAMA

A kormányszóvivő szerint a kormánynak meg kell ismerni az új álláspontot és az érveket, akkor lehet erről érdemben beszélni. Horn Gábor a kormányzati negyed kapcsán hétfőn a közszolgálati csatorna reggeli műsorában kijelentette, hogy újra kell gondolni a kormányzati negyed beruházását, s jobb most elállni egy rossz tervtől, mint később egy újabb torzóval csúfítani a várost. A koalíciós koordinációért felelős liberális államtitkár szerint az SZDSZ azért támogatta a beruházást, mert ezzel felszámolhatónak tűnt a Nyugati pályaudvar mögötti zárványterület. Azonban erre mind kevesebb az esély, mert sem elegendő idő, sem elég pénz nem áll rendelkezésre.

Gyurcsány Ferencen és szűk körén kívül lassan mindenki belátja, hogy a kormányzati negyed terve megbukott, írta keddi közleményében Cser-Palkovics András. A Fidesz helyettes szóvivője szerint aggályos, hogy több tárca mellett a miniszterelnök költözne be a megépülést követően. A politikus úgy véli, itt az ideje, hogy miniszterelnök elálljon zsíros ingatlanbizniszétől.

Ezek is érdekelhetik