Hírek

2007.11.20. 15:34

Panasszal él a rendőrségi eljárással szemben a hvg.hu munkatársa

Panaszt emel a rendőrség eljárásával szemben Barcs Miklós, a hvg.hu munkatársa a TASZ (Társaság a Szabadságjogokért) civil szervezet jogsegélyszolgálatán keresztül - közölte Hirschler Richárd, a hvg.hu főszerkesztője kedden.

MTI

A főszerkesztő elmondta, hogy munkatársa kifogásolja előállítását, amire szombaton került sor, amikor munkáját végezve tudósítani próbált egy be nem jelentett tüntetésről, és sérelmezi azt is, ahogyan előállítását követően a kőbányai rendőrkapitányságon bántak vele. Hozzátette: a TASZ a kőbányai rendőrkapitányságon felvett jegyzőkönyv másolatát már bekérte, de azt egyelőre nem találják, mert eltűnt". Barcs Miklóst a rendőrök feltartóztatták, igazoltatták, majd rabomobilban a kőbányai kapitányságra vitték, és csak másnap, a hajnali órákban engedték ki. A kapitányságon négy órán keresztül várakoztatták, állnia kellett, amíg végre egy cellában elhelyezték, majd két órával később két rendőrnő jegyzőkönyvet vett fel az  esetről.

A rendőrök tájékoztatták őt, hogy a március 11-én életbe léptetett határozat alapján, jogszerű rendőri intézkedéssel szembeni ellenállás címén 40 ezer forintra fogják megbüntetni. Hirschler Richárd szerint amint kijön a pénzbüntetésről szóló határozat, Barcs - a TASZ közvetítésével - azt is meg fogja támadni. A hvg.hu főszerkesztője szerint munkatársának hatórás megvárakoztatása sem elfogadható, ilyenkor ugyanis az előállító  hatóságnak a lehető leggyorsabban meg kell győződnie az illető  személy kilétéről. Pelle Andrea, a TASZ ügyvivője, a jogsegélyszolgálat vezetője a hvg.hu-nak elmondta, panasszal élnek a rendőrségi eljárással  szemben, ugyanis az igazoltató rendőrök a nélkül állították elő Barcsot, hogy tisztázták volna, nem tüntet, hanem sajtómunkát végez.

Ezek is érdekelhetik