Hírek

2006.06.19. 14:40

Ártándtól Debrecenig üldözték a csempészt

Több mint 11 millió forint értékű csempészett cigaretta volt annak a német férfinak a lakóautójában, aki hétfőn hajnalban, az ártándi határátkelőnél hajtott el a vámosok elől, s akit csak második szökési kísérlete után, Debrecenben sikerült végleg megállítani.

BAMA

A német férfi hétfőn hajnalban a lakóautójával érkezett az ártándi vámhivatalhoz. Vámköteles árut nem jelentett be, ettől függetlenül a pénzügyőrök át akarták vizsgálni a lakóautót. A férfi úgy tett, mintha a vizsgálóhelyiséghez menne, azonban gázt adott és elhajtott - mondta el Sipos Jenő alezredes, a pénzügyőrség szóvivője. Mint mondta, a férfit a pénzügyőrök üldözőbe vették, és Debrecen határában megállították. A férfit kiszállították a kocsiból, aki ekkor engedélyt kért, hogy a lakótérben utazó kutyájának vizet adjon.

Ezután beugrott a kocsiba és elhajtott a pótkulccsal, úgy, hogy közben alig tudtak elugrani a vámosok előle. A férfit Debrecen belterületén a rendőrségi járőrökkel közösen sikerült csak véglegesen megállítani. Nem volt véletlen, hogy a német férfi elhajtott: a lakóautó speciálisan kialakított rejtekhelyein 20 ezer doboz, több mint 11 millió forint értékű cigaretta volt elrejtve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!