Hírek

2005.04.09. 00:00

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Bérbe adják
A Budavári Önkormányzat pályázatot hirdetett a Halászbástya déli szárnya alsó árkádsorának bérbeadására. A jelentkezőnek vállalnia kell egy vendéglátó egység kialakítását és működtetését. (kg)

II. kerület Piac
Nem járult hozzá a képviselő-testület, hogy a Fény utcai piacon kiskereskedelmi fogyasztási cikkeket árusító boltok nyíljanak. (kg)

V. kerület BELGRÁD RAKPART
Felmérési tervek benyújtását kérte az erzsébetvárosi építési hatóság a Belgrád rakpart 9-ben engedély nélkül építkező tulajdonostól. Ha a tervek nem érkeznek meg, bontásra kerül sor. (rv)

VII. kerület ÚTFELÚJÍTÁS
Tervezik a Rózsa utca felújítását. Az utolsó, a Jósika és a Király utcai szakasz megszépítésére jövő évben számíthatnak a járókelők és az autósok. (rv)

IX. kerület TANÁCSKOZÁS ÉS VÁSÁR
Április 9-én és 10-én 10–18 óra között a Ferencvárosi Művelődési Központban rendezik meg a II. Magyar Gyöngy Konferenciát, Kiállítást és Vásárt. A program a Gyöngygallérok a világ minden tájáról címet viseli. (dná)

X. kerület LOMTALANÍTÁS
A kerületi lomtalanítás április 10-étől 15-éig tart. Az FKF Rt. arra kéri a lakosságot, hogy a városrész tisztasága érdekében a mellékletben jelzett időpontban készítsék ki a lomokat. Azok elszállítása a következő napon történik. (dná)

XII. kerület Takarítás
Tavaszi nagytakarítást tartanak szombaton Hegyvidéken. A lakóközösségek megtisztítják a házuk előtti közterületeket, portalanítják, fertőtlenítik a járdákat, és összegyűjtik a szemetet. (ka)

XV. kerület HONLAP
Pályázatot hirdetett honlapkészítésre oktatási intézmények számára a Segítsd az iskoládat! Közhasznú Egyesület. Érdeklődni Várhegyi Gábornál lehet (06-20-971-7289). (vcs)

XVI. kerület Kátyúk
Összesen 672 négyzetméternyi felületen várnak kijavításra kisebb-nagyobb kátyúk a kerület különböző útjain. A munkákat folyamatosan végzik. (ka)

XXII.kerület TÚRA
Kirándulást szervez Sóskútra a Nagytétényi SE. Túrabot Természetjáró Szakosztálya. Időpont: április 10. Találkozó: reggel 9 órakor Budatétényben, a Balatoni úti Volán-busz-megállóban. (vcs)

XXIII. kerület ZENÉS VERS
Ma délután József Attila-szavalóversenyt rendeznek a Táncsics Mihály Művelődési Házban 15 órától. Utána az Alma együttes koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők József Attila megzenésített verseiből. (vcs)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!