Hírek

2005.02.23. 00:00

Csillagvizsgáló a képzési központban

Nagy Vajda Zsuzsa

Rendezett udvar, korszerűen felszerelt tantermek, tágas aula, zsibongó fiatalok a folyosókon. Néhány évvel ezelőtt zöldövezeti terület volt ez a hely Dabason. Ma egy uszodával, videokonferenciás rendszerrel és csillagvizsgálóval ellátott modern szakképző intézet áll a területen. A két évvel ezelőtt átadott háromszintes Kossuth Zsuzsanna szakképző iskolában az igazgató, Kosztolányi Gyula (64) fogad. – Magyarországon 1000-1200 iskola foglalkozik szakképzéssel. Képtelenség egy ilyen kis országnak mindegyik intézményét a kor követelményeinek megfelelően csúcstechnológiával ellátni. Az ideális a nagy regionális 25-30 ezer diákot befogadó központok létrehozása lenne – mondja az igazgató.

A dabasi iskola az önkormányzattal és hét másik település iskolájával közösen pályázott fejlesztési pénzre. Ha nyernek, az intézmény úgynevezett regionális szakképző (TISZK) központtá válhat. Az oktatáson kívül sportolási és szabadidő-eltöltési fejlesztésekre is sor kerülne az iskolában, ha nyerünk – mondta  Kőszegi Zoltán (41) Dabas polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!