labdarúgás

2018.08.15. 08:02

Szerdán rendezik a megyei kupa második fordulóját

Szerda délután rendezik a Bács-Kiskun megyei Magyar Kupa második fordulóját. Amelyik csapat itt továbbjut, az már csak egy lépésre lesz az országos táblára kerüléstől. (A Duna Aszfalt TVSE és a Kecskeméti TE eleve ott rajtol.) Vanó Sándort, a Bácsalmás edzőjét kérdeztük, hogy hogyan tudnak, hogyan lehet felkészülni a szerdai mérkőzésre.

Vincze Miklós

A keceli Horváth Ákos (balra) és társai Kelebiára utaznak

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Pozsgai Ákos

– Nehéz dolog ez a kupa megyei szinten – kezdte mondandóját Vanó Sándor. – Egyrészt jó is, hogy van, de kemény dolog, hogy amatőr csapatok ebben a nyári melegben rögtön a bajnokság rajtjával párhuzamosan kénytelenek megpróbálnak helytállni ezen a másik fronton is. És nem is csak a hőség miatt jelent ez problémát, hanem inkább azért, mert ezen a szinten azért amatőr csapatokról van szó, tehát itt nemegyszer egész egyszerűen munkahelyi elfoglaltságok miatt okoz nem kis gondot a szerdai meccsre való kiállás, és tudom, hogy ezzel nem csak én vagyok így, ez a legtöbb edzőkollégám számára is komoly problémát jelent, és egyúttal dilemmát is. Én személy szerint már a vasárnapi bajnokink lefújása óta azon gondolkodom, hogy hogyan is tudunk majd szerdán tizenegy emberrel kiállni. Ugyanakkor bármilyen képtelenségnek tűnik még hétfőn, hogy szerdán is pályára lépjen a csapat, tudom, hogy ki fogunk állni, és azt is tudom, hogy bármennyire nyűgöt és pluszterhet is jelent a kupaszereplés, továbbjutni nagyszerű dolog lenne, hiszen utána már csak egy mérkőzésre lenne tőlünk az országos táblán való indulás. Úgyhogy csak azt tudom mondani, hogy szerdán mindent el fogunk követni azért, hogy továbbjussunk, és nem csak azért, mert régi riválisunk, a Jánoshalma lesz a vendégünk. A szurkolókat tehát tudom bátorítani, hogy menjenek ki a kupameccsekre: az első forduló mérkőzései is azt mutatták, hogy remek összecsapásokat láthat a közönség. Nehézségek ide vagy oda, meggyőződésem, hogy nem lesz ez másként ma délután sem.

A párosítás: Kalocsai FC–Kiskőrös LC, Kelebiai KNSK–Kecel FC, Bácsalmási PVSE–Jánoshalmi FC, Kecskeméti LC–Kunszállás SE, Harta SE–Kiskunfélegyházi HTK, Akasztó FC–Lajosmizsei VLC. A mérkőzések 17 órakor kezdődnek.

A keceli Horváth Ákos (balra) és társai Kelebiára utaznak
Fotó: Pozsgai Ákos / Petőfi Népe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában