Széchenyi István Közösségi Ház

2024.06.17. 10:30

A stresszkezelésben nyújtanak segítséget a kecskeméti foglalkozáson

A Kecskeméti Széchenyi István Közösségi Ház a megnyitása óta folyamatosan bővülő, színes programlistát tár látogatói elé hétről hétre. Ezúttal a stresszkezelésben gyújtanak segítséget egy írói foglalkozáson hétfő délután 17:00-tól.

Orosz Fanni Flóra

A stresszkezelésnek számos módját ismerjük és alkalmazzuk nap mint nap. Az is egészen biztos, hogy a stressz csökkentésére nincsen receptre kapható megoldás, hiszen egyénekénk eltérhet, hogy mi segít. Van, akinek a zene, van, akinek a festés-rajzolás a tuti befutó, de sokak számára az írás is egyfajta megnyugvást hoz.

stresszkezelés, írás, foglalkozás
Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Stresszkezelő és gyógyító hatása is van az írásnak

Az írás számos sokak által jól ismert jótékony hatással bír: késlelteti az agy öregedését, segít a könnyebb tanulásban, kreatívabbá tesz és a memóriát is javítja. Arról viszont talán kevesebben tudnak, hogy az írás stresszkezelő és gyógyító hatással is bír. A kecskeméti Széchenyi István Közösségi Ház legújabb foglalkozásán mindezt ki is lehet próbálni.

Az esemény során a következő témákat fogják érinteni az előadók:

  • Gyógyító írás: Hogyan segíthet az írás a lelki és testi gyógyulásban?
  • Stresszkezelési technikák: Hatékony módszerek a mindennapi stressz csökkentésére.
  • Megküzdési stratégiák: Hogyan küzdjünk meg a nehéz helyzetekkel és hogyan találjuk meg a belső egyensúlyt?

A foglalkozás előadói Tóth Enikő és Ludvig Csilla lesznek. A program 17:00-kor kezdődik Kecskeméten a Széchenyi István Közösségi Házban.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában