Aukció

2024.06.17. 11:00

Több százezer forinttal gazdagodott a Kecskeméti Arborétum a festményvásárnak köszönhetően

Június 14-én aukciós festményvásárt tartottak, ahol a 16. Kiskunsági Alkotótáborban született képek kerültek kalapács alá. A befolyt összeget a Kecskeméti Arborétum fejlesztésére és fenntartására ajánlották fel a művészek.

Orosz Fanni Flóra

2023-ban 16. alkalommal rendezték meg a Kiskunsági Alkotótábor a KEFAG Zrt. Bugaci Erdészeténél, a Bucka Vendégházban. A táborban résztvevő művészek abban hasonlítanak egymásra, hogy a természeti környezet, az erdő csendje és szépsége, a Bucka Vendégház nyugalma és kényelme hatással van minden alkotásukra. A KEFAG Zrt. biztosítja a zavartalan alkotómunka hátterét, a művészek pedig gazdagítanak minket néhány festménnyel, grafikával és szoborral. Az eredmény több száz alkotás, melyek lenyomatai a táj szépségének és a szárnyaló fantáziának. 

festményvásár, aukció, KEFAG Zrt.
Június 14-én aukciós festményvásárt tartottak, ahol a 16. Kiskunsági Alkotótáborban született képek kerültek kalapács alá
Fotó: Orosz Fanni

2024. június 14-én aukciós festményvásárt tartottak Kecskeméten a Népi Iparművészeti Gyűjteményben, ahol összesen 65 alkotás került kalapács alá. A Kriskó János által levezetett aukción 7 darab alkotás talált gazdára, összesen 585 ezer forint értékben, amelyet a Társaság – az ingyenesen látogatható – Kecskeméti Arborétum fejlesztésére fordít.

festményvásár, aukció, KEFAG Zrt.
Az aukció bevételét a Kecskeméti Arborétum fejlesztésére fordítják
Fotó: Orosz Fanni

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!