Labdarúgás

2024.05.27. 15:35

Folytassa, Lantos Henrik!

A hétvégén Lantos Henrik, a vármegyei harmadosztályú bajnokság Északi csoportjában szereplő Ladánybenei LC játékosa a Fülöpjakab elleni mérkőzésen megrúgta az ötszázadik hivatalos gólját.

Vincze Miklós

Közös fotóval, transzparenssel, pezsgővel lepték meg Ladánybenén a csapattársai a veterán gólvadászt, az idén ötvenkét éves Lantos Henriket, miután a gólvágó a Fülöpjakab elleni bajnoki 60. percében megszerezte az ötszázadik gólját, és ha már belemelegedett a játékba, öt percre rá az ötszázegyediket is.

Ladánybenei LC, Lantos Henrik, labdarúgás, 500 gól
A Ladánybene játékosát, Lantos Henriket (középen) ünneplik a csapattársai. 
Fotó: Jánosi Zoltán

Lantos Henrik az adatbank indítása óta 409 mérkőzésen immáron tehát 501 gólt szerzett. Ő az a gólvadász, akinek az egész labdarúgópályafutása Kecskeméthez, vagy annak közvetlen környezetéhez kötődik. Hosszú pályafutása során – amelynek hol van még a vége? – megfordult többek között Hetényegyházán, Orgoványon, a Kecskeméti LC-ben, Kerekegyházán, Táborfalván, az SC Hírös-Épben, és jelenleg a Ladánybenét erősíti. 

Lantos Henrik igazi kapusok réme, a gólok tekintetében mindenfajta találat szerepel a kollekciójában, hiszen szakértője a ziccerek kihasználásának, avatott lesipuskás, fejjel is bármikor képes mattolni a hálóőröket, de ha 25 méterről kell kapura suhintani a labdát, akkor sem ő izgul, hanem a vele szemben álló aktuális portás, ha pedig szabadrúgáshoz áll oda, akkor az aktuális tudósító már jegyzi is fel a noteszába, hogy hányadik percében jár a mérkőzés, mikorra is kell beírni a gólt. A tapaszalt, rutinos veterán az idei góljait jelenleg, néhány fordulóval a bajnokság zárása előtt a Ladánybene bajnoki címére gyűjti.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában