Évforduló

2024.06.17. 20:27

Ünnepi szentmisét tartottak a kecskeméti Nagytemplomban – galériával

Vasárnap ünnepi szentmisét tartottak a kecskeméti Nagytemplomban, ahol dr. Bábel Balázs érsek szónokát hallhatták a hívek.

Orosz Fanni Flóra

Ünnepi szentmise miatt telt meg vasárnap a kecskeméti Nagytemplom. Az alkalom apropóját a Nagytemplom alapkőletételének 250., Bíró László püspök atya papszentelésének 50., Finta József helynök atya papszentelésének 30. évfordulója adta. A szentmisét bemutatta Bábel Balázs érsek püspökszentelésének 25. évfordulóján a környék papságával együtt. 

Dr. Bábel Balázs, érsek,szentmise
Dr. Bábel Balázs érsek tartott ünnepi szentmisét Kecskeméten
Fotó: Bús Csaba

Az ünnepi alkalommal a Nagytemplom sorai megteltek, az egybegyűltek figyelemmel követték a nem mindennapi misét. Dr. Bábel Balázs érsek atya hangsúlyozta: a templom olyan kérdésekre képes felelni, amire más nem. Fontosnak tartja, hogy a hit a fiatalabb generáció életében is megmaradjon, melynek első és legfontosabb lépése, hogy a szülők és nagyszülők megismertessék a gyermekekkel a világ ezen részét is. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában