Kiskunfélegyháza

2024.03.11. 15:20

A Turul Koppányok újra dobogóra állhattak – galériával

Folytatódik a sikersorozat a kiskunfélegyházi Turul Koppány íjászoknál. A napokban a dunaújvárosi teremversenyen remekeltek, nem sokkal előtte pedig saját szervezésben valósították meg a Tűzmadár teremversenyt.

Sebestyén Hajnalka

Kis Mónika Koppány íjász adott részletes beszámolót a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző és Sportegyesület megmérettetéseiről. 

Turul Koppány, íjászat, verseny
A Turul Koppányok újra dobogóra állhattak 
Fotó: Beküldött fotó

A dunaújvárosi teremversenyt Gyetvai Attila, mint magánszemély rendezte, mely nem ment a minőség rovására. Jól megszervezett teremversenyt sok íjász tekintette a szezonra jó felkészülési napnak. A Turul Koppányok népes csapattal vállalták a vasárnapi pihenés helyett az utazást és a versenyzést!

A következő eredményt érték el. Puszta íjjal: Bicskeiné Csányi Mária első, Kövecses Zsuzsanna negyedik helyezést szerzett, Kiss Tibor, Csatlós Norbert és Szeibert Imre a középmezőnyben végzett.

Vadászreflex íjjal: Varga-Bene Olívia, Zoboki Csenge, Tamáskovics Gyula első lett, Tóth Milán és Dinnyés Gyula második, Balanyi Sándor negyedik helyen zárta a versenyt.

Kis Mónika saját versenyükről is beszámolt. A Turul Koppányok február végén rendezték meg Kiskunfélegyházán az 51. Tűzmadár Teremversenyt, mely egyben a 2024-es Tűzmadár versenysorozat első fordulója is volt. Korlátozott létszámban lehetett nevezni a versenyre, ezért 160 íjász mérte össze tudását négy íjkategóriában. Vendégkategória pedig a fúvócső volt.

A verseny 24 lőálláson, 62 különböző célon, 3 lövéssel zajlott. A Koppányok eredményei a dobogókon. Modern pusztai íjjal: Bicskeiné Csányi Mária 1., Németh Márk Ernő 1., Dongó-Gárgyán Imola 2., Kövecses Zsuzsanna 2., Keserű Szilvia 3., Füleki Bianka 3. Vadászreflex íjjal: Varga-Bene Olívia 1.,Fekete Boglárka 1.,Elekes Lajos 1., Tamáskovics Gyula 1., Nyári Erzsébet Ella 2., Füleki Nikolett 2., Balanyi Sándor 2. helyezett lett. Barebow íjjal: Tóth Milán 1., Tóth Mihály 3., helyezést ért el.

 A Koppányok következő saját szervezésű versenye 2024. szeptember 10-én lesz a kiskunfélegyházi Parkerdőben.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában