Labdarúgás

2024.03.10. 08:00

Soroksáron szeretne javítani a Tiszakécske

Vasárnap a 24. fordulóval folytatódik a Merkantil Bank Liga NB II-es bajnokság. A Tiszakécskei LC a Soroksár SC otthonába utazik. A vendégek számára csak a győzelem az elfogadható eredmény.

Szentirmay Tamás

A Soroksár a legutóbbi fordulóban a listavezető Nyíregyháza otthonába látogatott, és majdnem meglepetést okozott. Ők szerezték meg ugyanis a vezetést, amire a nyírségiek csak a 88. percben tudtak válaszolni. A mérkőzés hátralévő idejében több gól nem esett, így döntetlenre végződött a találkozó. A fővárosi csapat az eddig lejátszott huszonhárom fordulóból harmincegy pontot gyűjtött, és a hetedik helyen állnak a tabellán.

A végsőkig küzdene a Tiszakécskei LC a sikerért
Fotó: Szentirmay Tamás

A Tiszakécske a második helyezett Győrt fogadta, és egy gólt kapva elveszítette a találkozót. A mérkőzés után mind a két vezetőedző úgy nyilatkozott, hogy nem volt rossz a Tisza-parti kisváros csapatának a teljesítménye, de a gólokkal adósak maradtak. A csapat az utolsó előtti helyen áll a tabellán, és az előttük lévő Siófok is öt ponttal többet gyűjtött náluk. A szakmai stáb és a játékosok is tudják, hogy jelentős fordulatnak kell bekövetkezni ahhoz, hogy elkerüljenek a kieső zónából, és felzárkózzanak a középmezőnyhöz. Ezt csak egy úton lehet elérni, még pedig úgy, hogy a hátralévő mérkőzéseiket megnyerik. Sokaknak ez lehetetlennek tűnik, de a fociban sok minden előfordulhat. A játékosok sem akarnak a harmadosztályban játszani, a tudásukkal nincs probléma, sajnos a szerencsével hadilábon állnak. Ennek ellenére Soroksáron úgy kell játszani, függetlenül attól, hogy a hazai csapat az esélyesebb, hogy csak a győzelem az elfogadható eredmény.

– Valamiért nem akar átfordulni a szerencse mi felénk, remélem, hogy a Soroksár elleni találkozón nem így lesz. Amennyiben azt a játékot tudjuk nyújtani, amit a Győr elleni második félidőben, akkor nem lehet probléma. Ehhez azonban még gólt is kell rúgni, és ha lehet, akkor minél hamarabb. Utána pedig meg kell nyerni a mérkőzést. Nincs más lehetőség – mondta Viczián Ádám, a tiszakécskeiek védője.
A Soroksár SC–Tiszakécskei LC mérkőzés vasárnap 17 órakor kezdődik a Szamosi Mihály Sporttelepen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában