Kosárlabda

2024.03.23. 07:00

Még mindig van miért küzdenie a Kecskemétnek

A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét szombaton utolsó hazai alapszakasz mérkőzését vívja a Messzi István Sportcsarnokban a férfi NB I. A-csoport alapszakaszában. A hírös városiak ugyan a nyolc közé már biztosan nem kerülhetnek be, de egyáltalán nem mindegy, milyen eredményekkel fejezik be a bajnokság első felét.

Nyitray András

A kecskemétiek az előző körben 79–75-re kikaptak Pécsen, ezzel pedig eldőlt, hogy hosszú idő után nem lesz ott a klub a rájátszásban. Ennek ellenére a sereghajtó nem búslakodhat, hiszen a 9-14. helyen végző csapatok még alsóházi rájátszást vívnak majd a bennmaradásért, az utolsó ugyanis búcsúzik az A-csoporttól a playout végén. Itt kétszer csapnak majd össze a csapatok, és alapszakasz helyezéseinek megfelelően, pontokat vihetnek magukkal. A Kecskemét jelenleg csak a 14. helyen áll, így jelen állás szerint mindösszesen egy egységet vinne magával, ami komoly hátrányt jelentene. 

Ivkovics Milán, kosárlabda, KTE, Kecskemét,
Ivkovic Milán és a Kecskemét minél jobb helyről vágna neki a playout küzdelmeinek 
Fotó: Bús Csaba

A két gárda kaposvári összecsapását a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét nyerte 86–97-re december közepén. Azóta a somogyiak jelentős átalakuláson estek át, új vezetőedző és új játékosok is érkeztek hozzájuk. Február végén jelentették be Filipovityot, aki Brazíliából tért vissza a somogyiakhoz. A Kaposvár az előző három meccsét elbukta, míg a hírös városiak egy győzelmet és két vereséget tudhatnak magukénak az előző három körből. A Kaposvár még bejuthat a legjobb nyolcba, így a motivációval a vendégeknél sem lehet gond. 

– Idegenben sikerült őket megvernünk, ám azóta erősítéseken mentek keresztül – nyilatkozta Ivkovic Stojan, a Kecskemét szakmai igazgatója a mérkőzés kapcsán. – Ötödik külföldivel egészültek ki, és magyar szinten prémium igazolást jelentettek a közelmúltban Filipovity Márkó személyében.  Komoly befektetéssel mennek bele a véghajrába, és nekik még megvan az esélyük a legjobb nyolc kiharcolására. Minden bizonnyal azért jönnek, hogy itt tegyék meg efelé az első lépést, de mi is mindent megteszünk azért, hogy mi kerüljünk ki győztesen. Tudjuk, hogy egy nagyon nehéz összecsapás lesz. 

A Kecskemét szakmai igazgatója most sem hagyta poén nélkül a felvezetőt, amikor a játékoskeret állapotáról kérdezték. Jó hír hazai oldalon, csak a csapat masszőre küzd kisebb gondokkal. 

– Most rendben van a csapatunk, egyedül Váczi Tamás bajlódik derékfájással. Én kezelem, reméljük szombatra már ő is a legjobb formában lesz. Ha úgy tudunk játszani, mint a Körmend ellen, akkor itthon tudjuk tartani a pontokat. Szurkolóink támogatására számítunk – zárta gondolatait a szakmai igazgató.

A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét–Kometa Kaposvári KK mérkőzés szombaton 18 órakor kezdődik a Messzi István Sportcsarnokban.  
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában