Emlékverseny

2024.02.19. 14:27

Félegyháza első olimpikonjának tiszteletére rendeztek versenyt a birkózók

Harmadik alkalommal rendezték meg dr. Varga Béla Emlékversenyt a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban a hétvégén. Az esemény az U20-as szabadfogású és női birkózó válogató, valamint gyermekgála is volt egyben.

Vajda Piroska

Megnyitó

Fotó: Vajda Piroska

A dr. Varga Béla világbajnok, olimpiai bronzérmes, Félegyháza első olimpikonja emlékére rendezett viadalt Csányi József, polgármester és Lőrincz Tamás olimpiai, világ és Európa-bajnok nyitotta meg – tájékoztatta hírportálunkat Szabó József, edző. Az eredményekről elmondta, az U20-as nemzetközi válogatón, a még kadet korú Páli Éva bronzérmet szerzett, Biblia Róbert pedig az ötödik helyen végzett. A 7-8-9 évesek is remekül helytálltak. A dobogó legmagasabb fokára Bódi Milán, Kotroczó Csenge és Nagy Noémi állhatott. Bakó Dáriusz, Kalmár Áron és Sárkány Dominik második, Bódi Bence pedig harmadik lett. 

U20 válogató, balról Molnos Norbert, Páli Éva, Biblia Róbert
Fotó: Vajda Piroska

A díjakat dr. Varga Béla lánya, dr. Ozsváth Gyuláné, Varga Lilián és unokája, Radanovits Lilla adta át.

Kiskunfélegyháza büszkesége

A verseny névadójára Hideg János László, az esemény házigazdája elékezett. Elmondta, dr. Varga Béla a magyar birkózás hőskorának egyik legmeghatározóbb alakja, akinek példája és szakmai segítsége révén indult el Félegyházán is a birkózósport több mint 100 évvel ezelőtt. Dr. Varga Béla sebészorvos, birkózó világ- és Európa-bajnok, nyolcszoros magyar bajnok, olimpiai bronzérmes, akinek acélizmok, ragyogó technika, villámgyors mozgás jellemezték stílusát. Nemcsak a világbajnokságot nyerte meg, de Radvány Ödönnel együtt ők rakták le a később világhírre emelkedett magyar birkózósport technikai és elméleti alapjait. A félegyházi sportegyesület évente rendez emlékversenyt a tiszteletére. 

Gyermek gála
Fotó: Vajda Piroska

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában