Röplabda

2024.01.24. 21:08

A KRC vendégeként biztosan győzött a Kaposvár

A férfi röplabda Magyar Kupa elődöntőjének az odavágóján a bajnokságban éllovas Kaposvárt fogadta a Kecskeméti RC. Deák Márk csapata nem tudta felborítani a papírformát, 3–0-ás győzelmet arattak a Somogy megyeiek, kényelmes előnyt szerezve a jövő szerdai visszavágóra.

Vincze Miklós

Vezetőedző (középen) és csapata.

Fotó: Bús Csaba

Ha valamit biztosan nem akart a kecskeméti legénység, akkor a szombati, MÁV Előre elleni bajnoki mérkőzést lemásolni. Mármint az eredmény alakulását illetően. A kecskemétiek bánatára azonban a kupaelődöntő párharc első mérkőzése szinte kísértetiesen hasonlóan alakult.

Az első játszmát simán, 25–15 arányban nyerték a vendégek. A szombati forgatókönyvhöz képest a második szett annyiban különbözött, hogy ezúttal húsz pontig jutottak a hazaiak. Az örömteli, hogy a harmadik szettet is lemásolták abban a tekintetben, hogy ez lett a leghosszabb fázisa a találkozónak, és ekkor végre igazi, szoros, kiegyenlített, kiélezett csata alakult ki, amelynek a véghajrájában több szettlabdája is volt a hírös városi gárdának, de akárcsak szombaton, ezúttal is a vendégcsapat bírta jobban idegekkel a végjátékot, és 30–28-ra megnyerte a harmadik szettet is, és ezzel lezárta a mérkőzést, hogy magabiztos előny tudatában várhassa a Kecskeméti RC-t az elődöntő visszavágójára.

Kecskeméti RC–Fino Kaposvár 0–3 (-15, -20, -28)

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, játékvezetők: Szarka János, Gyulai Géza.

Kecskeméti RC: Boldizsár, Gacs, Török S., Farkas, Kecskeméti, Varga. Csere: Török Zs. Vezetőedző: Deák Márk.

Fino Kaposvár: Iván, Hubicska, Magyar, Bögöly, Alejandro, Baróti. Csere: Zarka, Hermes, Bozóki. Vezetőedző: Prakljacic Slobodan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában