Turul Koppány Íjászat

2024.01.16. 07:00

A kitartó íjászat a tanulmányi eredményekre is pozitívan hat

Évet értékeltek a kiskunfélegyházi Turul Koppány Íjászai. A rengeteg siker és érem mellett kiemelték, hogy az íjászat szeretete, az iránta való elhivatottság a fiataloknál a tanulmányi fejlődésben, előremenetelben is érezteti hatását.

Sebestyén Hajnalka

Archív-felvétel

Fotó: Kapott fotó

Dinnyés Gyula, a Turul Koppányok vezetője összegezte a 2023-as eredményeiket. Hangsúlyozta: a szorgalmas munka, a versenyeken elért eredmények mellett a legnagyobb érték számára mégis az a jó családias hangulat, azok a kellemes ölelések, amiket adnak egymásnak találkozáskor és az az eredményekben nem mérhető növekedések, mint például a diákok tanulmányaiban érezhető előrelépés. Erre konkrét példát is hozott: Füleki Bianka kiemelkedő tanulmányi fejlődését, melyben vélhetően az íjászatban eltöltött évek is belesegítettek. 

2023-ban az egyesület 58 versenyen vett részt. Ezen versenyekről 167 érmet hozott a csapat, melyből 87 arany-, 49 ezüst- és 31 bronzérem született. A legszorgalmasabb versenyzők: Bicskeiné Csányi Mária 36, Balanyi Sándor 22, Szeibert Imre 22, Fekete Boglárka 19, Nagy Zoltán 19, Tóth Milán 18 versenyen jelent meg. Szorgalmukkal komoly húzóerőt jelentettek a többi íjásznak is. 2023-ban a legtöbb érmet szerző versenyzők: Bicskeiné Csányi Mária 28, Fekete Boglárka 19, Varga-Bene Olívia 15, Zoboki Csenge 13, Tóth Milán 12, Szólya Imre 11, Füleki Bianka 11. Közülük többen még iskolába járó diákok. 

Dinnyés Gyula kimagaslóan jónak értékelte a saját Tűzmadár versenysorozatukat, mely egyben az 50. versenyszervezési jubileumot is magába foglalta. A két állomásból álló sorozat sikeres volt mind verseny minősége, pályaminősége, pálya helyszíne szempontjából, akárcsak a nevezési létszám alapján. Nagy munka volt, sok fáradozással, de megérte. Részt vettek a Kurultájon is, ahol lakói voltak saját jurtával a jurtatábornak. 

Az egyesület szakköröket is működtet, melyek szintén sikeresek voltak. Az ősszel indították el a gyöngyfűző és egy makramé szakkört, mely 2024-ben majd tárlattal zárul az elkészült alkotásokból. A kiállítás ingyenesen látogatható lesz a Kiskun Expón a Turul Koppány jurtatáborban. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában