Labdarúgás

2023.09.13. 19:35

Megdolgozott Szeremlén a továbblépésért a Borota – galériával

Szeremlén két tavalyi bajnok találkozott, a Dunagyöngye SK a vármegyei harmadosztályú bajnokság Déli, a Borota pedig a vármegyei másodosztályú bajnokság Déli csoportjában végzett az élen. A Borota hozta a papírformát, a hazaiakat dicséri, hogy a végig küzdelmes találkozón eltüntették az osztálykülönbséget.

Vincze Miklós

Fotó: Márton Anna

Szerdai játéknap lévén hiányzó volt bőven mind a két oldalon, ezzel együtt nagy elánnal vetették magukat a csapatok a küzdelembe. Az 5. percben egy előreívelést követően Balázs István eszmélt a leggyorsabban, és betalált a hazai kapuba. Szépségdíjas találattal egyenlített a Szeremle, Bölcskei Máté kapott jó indítást, egy esernyőcsellel jutott túl a védőjén, majd a kapus fölött a kapuba emelt. Ezt követően kiegyenlített küzdelmem folyt a pályán, a 66. percben aztán Nikutovic újra a vendégeknek szerezte meg a vezetést, hogy aztán négy perc múlva ugyanő tisztára cselezze magát, de önzetlenül Balázs elé tálaljon, akinek már nem volt nehéz dolga, beállította az 1–3-as végeredményt.

Szombati József: – Büszke vagyok a srácokra, nagyon szépen helytálltunk. Mondanám, hogy nehezítette a dolgunkat, hogy az alapcsapatból négyen hiányoztak, de ez igaz a vendégekre is. Az egyenlítő gólunk után volt három, négy nagy ziccerünk, ha azok közül egyet sikerült volna kihasználnunk, lehet, hogy mi jutottunk volna tovább. A második vendég találat után kicsit kinyílt a védekezésünk, hiszen próbáltunk egyenlíteni, ezt kihasználta a Borota. A lefújást követően több borotai játékos is azzal jött oda hozzánk gratulálni a remek meccshez, hogy kár, hogy nem a másodosztályban szerepelünk, mert ott lenne a helyünk. A saját játékosaimnak gratulálok a helytálláshoz, a Borotának pedig a továbbjutáshoz.

Joszip Dulics: – Küzdelmes mérkőzést játszottunk a jó erőkből álló Szeremle ellen. A találkozón a rutinosabb csapat nyert. Eltökélt célunk volt, hogy továbbjussunk a kupában, számunkra ugyanis – akárcsak tavaly – ez a sorozat is fontos a bajokság mellett. Örülünk, hogy ez sikerült.

Dunagyöngye SK–Borotai SE 1–3 (1–1)

Szeremle, vezette: Allaga Iván (Pataki Győző, Varga Virág)

Dunagyöngye: Ulakity – Bölcskei (Szerletics 77.), Hegyi R., Hesz, Újházi (Nehr 86.), Farkas, Gál, Lóki, Holczer (Bergmann 86.), Pintér, Yousef (Kaszap 88.). Technikai vezető: Szombati József.

Borota: Horvát – Balázs (Blazsanyik 88.), Horváth, Usumovic, Szabó A., Vojnic (Szász 56.), Nikutovic (Illés 90.), Lukac (Hegyi B. 90.), Oiriczki, Szakál, Ciric.

Gól: Bölcskei a 16., illetve Balázs az 5., 70., Nikutovic a 66. percben.

 

 

 



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában