Íjászat

2023.08.12. 10:39

Rövid idő alatt ért el sikereket az íjászatban a félegyházi testvérpár, Bianka és Nikolett

Füleki Bianka és Füleki Nikolett a kiskunfélegyházi Turul Koppány Íjászai Sportegyesület két tagja sorra hozza el az előkelő helyezéseket a területi és országos versenyekről, vadászreflex és pusztai íj kategóriában. A testvérpár eredményeinek értékét növeli, hogy a fiatal tehetségek néhány éve ismerkedtek meg a figyelmet, pontosságot és jó fizikai erőnlétet igénylő sportággal.

Gulyás Sándor

A lányok nagyon büszkék eredményeikre. A képen (balról-jobbra): Füleki Bianka és Füleki Nikolett

Fotó: Gulyás Sándor

A kiskunfélegyházi testvérpár idősebb tagja, a tizennégy esztendős Bianka, elsőként a labdarúgásban próbálta ki magát. A szívéhez viszont az íjászat állt közelebb. 

– Kedvenc meséim egyike a Robin Hood volt. Két évvel ezelőtt határoztam el, hogy kipróbálom magam ebben a sportágban is. Születésnapomra egy íjat kértem, édesapám Dinnyés Gyulától, a Turul Koppány Íjászai sportegyesület vezetőjétől kért tanácsot, aki jelezte neki, hogy szívesen látnának az edzéseken – idézte fel a kezdeteket Füleki Bianka.

A fiatal kislány szinte azonnal beleszeretett az íjászatba, emellett jól érezte magát a családiasnak mondható közösségben. Tehetsége gyorsan megmutatkozott, amiről néhány hónap múlva, élete első versenyén is számot adhatott. Akaratának és a kitartó gyakorlásnak köszönhetően sorra jöttek a jobbnál-jobb eredmények.

– A sport számomra nagyon sokat adott. 

Sokat javult fizikai állóképességem, akaraterőm és kitartásom is látványosan fejlődött. 

A sikeres íjászathoz komoly koncentrációra van szükség. A koncentráció nem csak az íjászatban, hanem a mindennapok során is rengeteg előnnyel jár, ami talán a tanulmánnyi eredményeimen mérhető le legjobban – tette hozzá Bianka.

Testvére lelkesedését látva, illetve megirigyelve az egyre szaporodó csillogó érmeket, a három évvel fiatalabb Nikolett is hamarosan íjat ragadott.  – A jó eredmények eléréséhez rengeteg gyakorlásra van szükség. A heti edzések mellett otthon is sokat gyakorolok. Profi íjász szeretnék lenni, az érmeim számát tovább gyarapítani  – fogalmazott a tizenegy éves Füleki Nikolett.

A testvérpár az elmúlt két esztendő alatt számos versenyen mérettette meg magát. Bianka hét arany és hat ezüst, Nikolett ugyancsak hét arany, négy ezüst és két bronzéremmel büszkélkedhet.

A családfő is íjat ragadott

A lányok példáját követve az édesapa is megpróbálkozott a sportággal. – A versenyekre mindig én kísértem el a lányokat, illetve otthon is részese voltam a gyakorlásnak. Gyermekeim unszolására vásároltam egy íjat magamnak, és lettem aktív tagja a Turul Koppány Íjászai sportegyesületnek. Jelenleg első versenyemre készülök, ami augusztus 13-án lesz Budapesten  – tette hozzá Füleki Imre. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában