Para Boccia

2023.06.16. 16:12

Ezüstérmes lett Bors Attila, a kecskeméti parasportoló

A tavalyi évhez hasonlóan, idén is a Mercedes-Benz gyár Kecskeméti Mozgáskorlátozottak Sportegyesülete (KMSE) látta vendégül az ország legjobb para boccia versenyzőit a közelmúltban a kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tornacsarnokában. Dr. Nagy András, a Mercedes-Benz Gyár Kecskeméti Mozgáskorlátozottak Sportegyesülete elnöke jó hírről adott számot hírportálunknak, kecskeméti eredményeket illetően.

Sebestyén Hajnalka

Bors Attila második sor balról a harmadik.

Fotó: Kapott fotó

 Az országos bajnokságot a Magyar Para Boccia Szövetséggel, a Magyar Paralimpiai Bizottsággal és Kecskemét önkormányzatával együtt szervezte az Egyesület, amelynek igen nagy tétje volt: a legjobb sportolók nemzetközi versenyekre kvalifikálhatták magukat. 

Az esemény fővédnöke Szemereyné Pataki Klaudia polgármester volt, Kecskemét Város önkormányzata képviseletében Jánosi István sportért felelős tanácsnok köszöntötte a verseny résztvevői.

A kétfordulós versenyre az ország minden szegletéből 11 egyesület 130 játékosa érkezett. A szoros meccseken feszült izgalommal játszottak a versenyzők, akik közül hazai és nemzetközi kategóriában is hirdethettek győzteseket.

Hazai kategóriában a Kecskeméti Mozgáskorlátozottak Sportegyesületének sportolói közül Bors Attila nagyszerű szereplésével hozhatta el az ezüstérmet, míg ugyanebben a kategóriában Tolnai Klára az előkelő 4. helyen végzett.

A bajnokság eredményhirdetésén részt vett Csúri Ferenc, a Magyar Para Boccia Szövetség elnöke, Urr Anita, a Magyar Paralimpiai Bizottság főtitkára, a szervező Egyesület névadó szponzora, a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár képviseletében Berki Tamás, Vereczkei Zsolt 3x paralimpiai bajnok úszó, az Impulzus a Parasport Jövőjéért Alapítvány alapítója, valamint Gajdócsi Nóra főbíró.

– Nagy büszkeség számunkra, hogy Egyesületünk sportolói minden versenyen dobogós eredményeket érnek el. Gratulálok minden résztvevőnek és sikeres szereplést kívánok az idei versenyekhez – hangsúlyozta dr. Nagy András, a Mercedes-Benz Gyár Kecskeméti Mozgáskorlátozottak Sportegyesülete elnöke.



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában