Kézilabda

2023.04.08. 09:47

Idegenben is legyőzné a Debrecent a KTE-Piroska Szörp

Nagypéntek és húsvétvasárnap között sem pihen a kecskeméti férfi kézilabdacsapat, hiszen ezúttal a cívis városban vár fontos találkozó Horváth Andorékra.

Nyitray András

A KTE mérlege 7 győzelem, 3 döntetlen és 13 vereség

Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

Döcögősen indult az év a DEAC számára, az év első mérkőzésén egy góllal legyőzték ugyan a Salgótarjánt (23–22), ám ezután egy góllal alulmaradtak a Pick U21-es csapatával szemben (24–23), otthon kikaptak az Egertől (22–27), majd ikszeltek a Békéssel (24–24). Február végén új erőre kapott a cívis városi alakulat, elhozták a két pontot Ajkáról (34–36), legyőzték a Szigetszentmiklóst (29–26), idegenben a Balatonfüred akadémiai csapatát (28–32), majd döntetlent játszottak a bivalyerős Győrrel (26–26). Kétségtelenül jó formában van a DEAC, még úgy is, hogy legutóbb botlottak a Vecsés otthonában (25–22). A KTE a legutóbbi fordulóban hazai pályán bravúrpontot szerzett a Békés elleni mérkőzésen (33–33), ezzel a 11. helyre lépett a tabellán. A hajdúsági alakulat 9 győzelemmel, 4 döntetlennel és 10 vereséggel jelenleg 7. a tabellán. A KTE mérlege 7 győzelem, 3 döntetlen és 13 vereség, 17 egységet gyűjtött a pontvadászatban.

Legutóbb november elején, a 9. fordulóban találkozott egymással a két csapat, akkor a KTE 31–26-ra győzött a Messzi István Sportcsarnokban.

– Rettentő nehéz a debreceni csarnokból pontot rabolni, de megpróbálkozunk a lehetetlennel.

Egy esélyünk lehet; ha a támadójátékunkban a minimálisra szorítjuk a technikai hibák számát, és hasonló játékot produkálunk, mint ősszel. Ha emellett a védekezésünk is kellőképpen feszes lesz, akkor van esélyünk szoros mérkőzést játszani a Debrecennel. Nagyon sok múlik a fiúk hozzáállásán. Nehéz meccs lesz – mondta Tóth Norbert, a KTE-Piroska Szörp vezetőedzője.

A mérkőzés szombaton 18 órakor kezdődik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában