Kézilabda

2023.04.29. 13:12

Győzelmi kényszerben fogadja a Tatai AC-t a KTE-Piroska Szörp

A férfi NB I./B 30. fordulójában rendezett mérkőzésen a Kecskeméti TE-Piroska Szörp a Tatai AC-t fogadja vasárnap hazai környezetben. Fontos lenne nyernie a kecskemétieknek.

Nyitray András

Horváth Andor (labdával) és csapata nehéz meccs előtt

Fotó: Bús Csaba

Az eredetileg kiírt időponttól eltérően vasárnap fogadja a KTE-Piroska Szörp csapata a hasonló erőkből álló Tata együttesét. A két gárda mérlege hasonló; a Tatai AC 10 győzelemmel, 3 döntetlennel és 13 vereséggel, a KTE 8 diadallal, 3 döntetlennel és 15 vereséggel várja a 30. fordulót. A felek decemberben mérkőztek egymással, az a meccs kétgólos tatai sikert hozott (23-21).

A hírös városiaknak nem elég előre tekinteniük, már a hátuk mögé is figyelniük kell, hiszen közvetlen üldözőiknek a versenyév hátralévő részében nyerhető összecsapásaik lesznek, míg a Kecskemétre kemény ütközetek várnak, itthon a Győr, idegenben a Vecsés és Ajka alakulata. Egyáltalán nem mindegy tehát, hogy vasárnap győz-e a KTE-Piroska Szörp, vagy sem.

– A múlt heti, balatonfüredi botlásunkat igyekszünk helyrehozni. Muszáj itthon tartanunk a két pontot ahhoz, hogy a bennmaradással kapcsolatos álmaink életben maradjanak. A héten úgy készültünk, hogy motiváció és akarat tekintetében nem lehet nyitott kérdés, mindannyian tudjuk, milyen fontos a vasárnapi győzelem. Ha tudatosabban és kellő akarattal kézilabdázunk, lesz esélyünk a győzelemre. Bízunk abban, hogy az időpontváltozás ellenére szurkolóink szép számban, a megszokott hangulatot megteremtve támogatnak bennünket a Tata ellen is, ez most pokoli nehéz meccs lesz – mondta Tóth Norbert, a KTE trénere. 

KTE-Piroska Szörp – Tatai AC
Férfi kézilabda NB I/B, 30. forduló
2023. április 30., 17:00
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Vezeti: Bába, Horváth

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában