Kézilabda

2023.04.23. 21:33

Fájó vereséget szenvedett a KTE-Piroska Szörp

A férfi kézilabda NB I./B 26. fordulójában a Kecskeméti TE-Piroska Szörp a sereghajtó BFKA-Balatonfüred vendége volt vasárnap este. Nagyon kellettek volna a pontok a vendégeknek, de hiába vezettek a szünetben, a végén a Balaton partiak örülhettek.

Nyitray András

A KTE-Piroska Szörp egy korábbi meccsén

Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

Jól kezdett a KTE, hiszen Szeverényi és Horváth Bálint vezetésével gyorsan előnybe kerültek a vendégek, tíz perc elteltével már három volt közte (5-8). A különbség tovább nőtt ezután, a Kecskemét kifejezetten jó passzban volt, tíz perccel a szünet előtt Papp 8-14-re módosította az állást. Nem zuhant azonban össze a Balatonfüred, hiszen nagyon kellett a hazaiaknak is a siker, így a szünetre egy találatra csökkent a különbség (17-18). 

A második félidőt megint a KTE kezdte jobban, négy perc elteltével már négy góllal vezettek a vendégek, ráadásul Hermann gyorsan összeszedte kétperces kiállításait. A 49. percben is úgy tűnt, hogy minden rendben kecskeméti szempontból, Horváth Andor 26-29-re alakította a különbséget. A Balatonfüred viszont megint jól hajrázott, zsinórban háromszor talált be, így teljesen nyitottá váltak az utolsó percek. A hazaiak gyakorlatilag az egész meccsen futottak az eredmény után, de a 60. percben Kovács Bence már a vezetést is megszerezte nekik, amit nem is engedtek ki a kezükből.

BFKA-Balatonfüred – KTE-Piroska Szörp 32-31 (17-18)

Balatonfüred. Vezette: Bátori, Szécsi

BFKA: Hermann Á. (k), Lovistyek (k), Kovács B. 9 (4), Fadhe 1, Kathi 3, Mellák 6, Vári 1, Klucsik 3, Török 3, Bódi, Orbán, Tóth A., Tősér, Tóth L. 5, Határ, Hermann H. 1. Vezetőedző: Kis Ákos

KTE: Kucsera (k), Radvánszki (k), Aleksza (k), Szakály 5 (4), Csuzi, Papp 4, Horváth A. 1, Csengeri 2, Horváth B. 4, Szeverényi 7, Forgács 3, Lukács 4, Tóth Sz., Bálint, Deák 1. Vezetőedző: Tóth Norbert

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában