Súlyemelés

2023.04.18. 07:00

Árva Cintia felnőtt országos csúcsot lökött az Eb-n

Árva Cintia, a Kecskeméti TE versenyzője a Jerevánban rendezett felnőtt Európa-bajnokságon az 59 kilogrammos súlycsoport C csoportjában második helyen végzett 177 kg-os (76;101) teljesítménnyel, ami összetettben egyéni csúcs, a 101 kilogrammos lökés pedig felnőtt országos csúcs.

Vincze Miklós

Árva Cintia

Forrás: Magyar Súlyemelő Szövetség

A Kecskeméti TE versenyzője, Árva Cintia a hétfős magyar küldöttségből másodikként szállt versenybe hétfőn, a jereváni Euróba-bajnokságon. A 21-éves, vagyis U23-as Árva Cintia lökésben országos felnőtt rekordot állított fel 101 kilogrammal az 59 kilogrammosok mezőnyében. A hírös városiak súlyemelője ezzel a hazai alapcsúcsot javította meg, amely az új súlycsoportok kialakítását követően, 2019. január elsejétől élt kereken 100 kilogrammal.

A jereváni felnőtt Eb-n azonban az új rekord sem volt elegendő az első tízbe kerüléshez: Árva Cintia a 23 indulót felvonultató súlycsoportban ebben a fogásnemben a 16., szakításban 76 kilogrammal a 19., míg összetettben – az új egyéni rekordnak számító – 177 kilóval a 17. helyen végzett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában