Röplabda

2023.03.26. 17:58

Szoros csatában maradt alul a HÉP-Röpke SE

A női NB II. alsóház keleti csoportjának második fordulójában a kecskeméti HÉP-Röpke SE a Debreceni EAC vendége volt vasárnap. A két együttes rendkívül szoros találkozót vívott egymással, amit végül a házigazdák tudtak megnyerni.

Nyitray András

Két órásnál is hosszabb csatát bukott el a Röpke

Fotó: Bús Csaba

Nem a legideálisabb állapotban utazott el Debrecenbe a Röpke, hiszen Erki Milán csupán hét játékost tudott nevezni a találkozóra. Az első szettben úgy tűnt, a hazaiak akár könnyen le is rendezhetik első meccsüket az alsóházban – az első fordulóban szabadnaposak voltak – hiszen 25–15-re nyerték meg a nyitó játszmát. A második szett hatalmas csatát hozott ugyanakkor, a csapatok fej fej mellett haladtak, és gyakorlatilag nem lehetett megjósolni, végül ki lesz a győztes. Több meccslabda is kihasználatlanul maradt, végül a kecskemétiek 29–31-re nyertek és egyenlítettek. 

Ez kellő önbizalmat adott a Röpkének, és hiába voltak kevesen a vendégek, annál nagyobb lelkesedéssel küzdöttek. Ennek meg is lett az eredménye, egy újabb "túlórába" nyúló partit húztak be 26–28-ra. A DEAC természetesen nem szerette volna vesztesen elhagyni a pályát, s mivel a frissesség hosszabb távon mellettük volt, a negyedik szettben 25–19-re jobbnak is bizonyultak a vendéglátók. 

A mindent eldöntő aranyszettben is igen szoros csata zajlott, de meccslabdáid végül a Debrecen jutott el, mely végül 15–11-re nyert, összesítésben pedig 3–2-re nyerte meg a több mint két órásra nyúló találkozót. A Röpke két kör után egy győzelmet, illetve egy vereséget számol a keleti alsóházban, legközelebb április 1-én (szombaton) az SBTC-t fogadják 11 órás kezdéssel a kecskeméti Kocsis Pál Szakközépiskola csarnokában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában