Kézilabda

2023.03.25. 15:05

A mezőny legerősebb csapatát fogadhatja vasárnap este a sereghajtó Kecskeméti NKSE

Továbbra is elszántan küzd rendkívül fiatal csapatával a Kecskemét, a mezőny legtöbb együttesével szemben a szoros eredményben reménykedve. Igazi „óriás” érkezik vasárnap viszont a Messzi István Sportcsarnokba, hiszen a dobogós helyen álló Eger látogat Berkes-Kaiser Melittáékhoz a női NB I/B 22. fordulójában. 

Nyitray András

A Kecskeméti NKSE szinte lehetetlen feladat előtt áll

Fotó: Bús Csaba

Sűrű a női kézilabda NB I/B felsőháza, hiszen a 3. Egert csupán két egység választja el az éllovas Vasastól; a Kozármisleny a 2., ám eggyel kevesebb mérkőzést játszott, mint a Vasas vagy az Eger, és ugyanez a helyzet a Szombathely alakulatával; 29 ponttal a 4. helyen áll, de egy meccsel kevesebbet jegyez, mint az első és harmadik helyezett gárdák. Az Eszterházy számára nagyon fontos, hogy vasárnap megszerezze a két pontot Kecskeméten, és erre – tekintve a KNKSE jelenlegi helyezését (15.) – jó esélye van a bajnokaspiránsnak. 

Árnyalja a képet a toronymagas esélyes szempontjából, hogy ősszel az addigra jócskán megfogyatkozó kecskemé­tiek Egerből – nagy meglepetésre – ponttal tértek haza (27–27), ám ezt minden bizonnyal az Eger is alaposan az eszébe véste, és második alkalommal már nem engedi kiénekelni a szájából a sajtot Kecskeméten. 

A hírös városiakon természetesen nincs tét egyáltalán ebben a párosításban, hiszen csoda lenne, ha újra pontot tudnának szerezni, a győzelemről nem is beszélve. 

Így látja ezt a csapat vezetőedzője, Mátrai Péter is, aki már azzal is beérné, ha a mérkőzés egyes szakaszaiban ellenfelük fölé tudnának nőni. 

– Roppant erős csapatot látunk vendégül vasárnap, úgyhogy nincsenek vérmes reményeink. Lépésről lépésre haladunk, a meccs bizonyos szakaszait szeretnénk megnyerni, és meglátjuk, ez mire lesz elég – mondta az esélyek kapcsán a realitások talaján maradó Mátrai Péter, a KNKSE vezetőedzője, aki továbbra is rendkívül fiatal és szűk kerettel dolgozhat. 

A Kecskeméti NKSE–Eszrerházy SC bajnoki mérkőzést vasárnap 18 órakor rendezik a Messzi István Sportcsarnokban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában