Futsal

2023.01.04. 16:17

Lett kudarc, de sikerélmény is Berettyóújfalun

Korábbról elhalasztott mérkőzést pótolt a ScoreGoal Kecskemét Futsal U17-es és U20-as csapata. Az U20-as gárda kiadós zakót kapott, az U17-es korosztály azonban igazi bravúrgyőzelmet aratott.

Vincze Miklós

A képen az U17-es csapat és bal szélen Móra Viktor

Forrás: Beküldött fotó

Nagy túrára indult Móra Viktor vezetőedző vezetésével a két társaság, ráadásul tudható volt, hogy nem is egyszerű túrára, hiszen az önmagát a magyarországi futsal egyik fellegvárává kinövő Berettyóújfalu látta vendégül a ScoreGoal Kecskemét két korosztályos csapatát.

Bár az U17-es gárda ellen megszerezték a vezetést a hazaiak, ezt követően csak kecskeméti gólok estek, Hajnal Róbert kétszer is betalált, de Hajnal Viktor, Major András és Nádudvari Bence is beköszönt, így a hazai Magyarinak a hajrában szerzett két találata már csak 3–6-ra kozmetikázni tudta az eredményt.

– Szép győzelemmel kezdtük meg az évet Berettyóújfaluban 

– értékelt a hírös városiak edzője, Móra Viktor. – Voltak hiányzóink, de a pályára lépő játékosok a maximumot nyújtották, ami eredményre is vezetett. Első félidőben jó százalékkal értékesítettük a helyzeteinket, másodikban viszont jól védekeztünk, és ezzel megtartottuk a vezetést. Gratulálok a srácoknak.

A kecskeméti U17-es gárda ezzel a tizennégy csapatos mezőnyben jelenleg az ötödik helyen áll, vesztett pontok tekintetében azonban a második.

A hazafelé úton az U20-as gárdának sajnos nem volt oka ünnepelni nem csak pontot, hanem még góllövőt sem, a Berettyóújfalu nem kegyelmezett a kecskemétieknek.

– Egyértelmű vereséget szenvedtünk egy olyan csapat ellen, akik nagyon sokat tesznek azért, hogy így játsszák a futsalt. Nálunk a válogatott miatt sok volt a hiányzó, de erre nem lehet fogni ezt a vereséget, el kell ismernem, hogy nagyon gyengén játszottunk. Több munka kell, ha szeretnénk bármit is elérni a hasonló csapatok ellen.

Elkeseredésre ugyanakkor – a konkrét berettyóújfalui szereplést leszámítva – nincs ok, hiszen az U20-as garnitúra, akárcsak az eggyel fiatalabb korosztály, szintén az 5. helyen tanyázik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában