Kézilabda

2022.12.20. 19:50

A címvédő Mizse KC nem vesztett pontot egyelőre

Végéhez ért az NB II-es bajnokság, a férfiaknál már nem rendeznek több fordulót idén, míg a nőknél a Bácsalmás a legnagyobb rangadóval fejezte be a 2022/2023-as kiírás őszi idényét. A Mizse KC férfi csapata hibátlan mérleggel telelhet az élen, míg a Bácsalmás szintén felállhatott a dobogóral.

Nyitray András

A Mizse KC férfi csapata hibátlan mérleggel telelhet az élen

Fotó: Bús Csaba/archív felvétel

A Mizse KC bajnokként nyáron nem vállalta a feljutást, de azzal a céllal vágott neki ismét az NB II-nek, hogy megvédje címét. Avar György együttese nem is bízott semmit a véletlenre, ősszel hibátlan teljesítménnyel menetelt végig a mezőnyön, így magabiztos, négy pontos előnnyel vezet a Csepel előtt. A Lajosmizse zárásként a Budai Farkasokat győzte le 41–36-ra saját pályáján, megszerezve ezzel 11. győzelmét is. Tavaly csupán egy döntetlen csúszott be az egész szezonban az együttesnek, idén viszont jó úton haladtak afelé, hogy még ezt a teljesítményt is felülmúlják a végén. 

Az egyetlen kérdés már csak az, adottak lesznek a feltételek ahhoz, hogy jövő nyáron esetleg osztályt tudjon váltani a Lajosmizse, hiszen az az NB I/B követelményrendszere alaposan megváltozott, szigorúbbak lettek a nevezési szabályok. 

A Lajosmizséhez hasonlóan a déli csoportban szerepel a Kecskeméti TE U23-as együttese, valamint a Kiskunmajsai KC is. Utóbbi csapat ősze nem sikerült a legjobban, Kun Tamás már korábban is elmondta, hogy képességek alapján előrébb lenne a helye az együttesnek a tabellán, de valami mindig közbeszólt nyár óta, főleg a sérülések és az egyéb okokból fakadó hiányzások. Ezzel együtt szépen zárt legalább a KKC, mely a Tököl 36–33-as legyőzésével feljött az 5. helyre. A KTE fiataljai jó meccseket játszottak ezen az őszön is, a rendkívül fiatal átlagéletkorú együttesnek jó fejlődési lehetőség volt az NB II. Az utolsó körben izgalmas találkozón kaptak ki 35–34-re Üllőn, így a 9. helyen telelhetnek. 

A dél-nyugati csoportban két Bács megyei férfi csapat szerepel, a Kalocsai KC és a Kiskőrösi KSK. A kalocsai gárda felemásan szerepelt ősszel, hiszen jók voltak például egy döntetlenre az éllovas Tungsram ellen is, de az utolsó körben kikaptak a mögöttük tartózkodó Dunaújvárostól 35–27. Ez kettősség a középmezőnyhöz elegendő egyelőre, a Kalocsa a 7. helyen telelhet. A Kiskőrösnek kevés sikerélmény jutott eddig, a Mecseknádasd elleni siker mellett csak egy döntetlen jött össze még a nyitányon a Nagyatád ellen, több találkozóján azonban pont nélkül maradt a gárda, így 11. helyen áll. Az utolsó idei fordulóban a NEKA U23-as gárdája győzte le őket 37–22-re. 

A nőknél a Mizse KC az idei év küzdelmeit egy 35–32-es Szarvas elleni győzelemmel zárta otthon a dél-keleti csoportban, Hollós Máté csapata a 4. helyen áll. A lajosmizsei lányok szereplése megsüvegelendő, hiszen újoncként csak az utolsó körben biztosították be bennmaradásukat az előző bajnokság végén, most viszont még az érem sem elképzelhetetlen számukra. 

Szépen szerepel a Bácsalmás is, mely legutóbb ezüstérmes volt az NB II-ben a végül feljutó Kecskeméti NKSE mögött, most pedig a Szegednek próbálnak kellemetlen éjszakákat okozni azzal, hogy ott loholnak a nyomukban. A PVSE végül a 3. helyen telelhet, s bár fantasztikus éven vannak túl, a hajrát egy picit sajnálhatják. Dankó Ervin együttese az utolsó körben az éllovas Szegeddel játszhatott rangadót, amire viszont nem a legjobb előjelekkel hangolhattak, miután 30–33-as vereséget szenvedtek otthon a Szeghalomtól. A szegedi derbi pont olyan szoros lett, amit várni lehetett, de a hazaiak végül 33–32 nyertek, így végül „csak” a dobogó legalsó foka jutott a téli szünetre a bácsalmásiaknak.

Téli pihenőre vonultak a megyei bajnokságok is, ahol még néhány halasztott mérkőzésre is sor került ebben a hónapban. A nőknél nem változott az éllovas kiléte, hiszen a címvédő Nemesnádudvari NKSZE mind a kilenc mérkőzését behúzta, így simán vezeti a tabellát. Kihívók nem nagyon akadnak, a Kalocsa és a Kiskőrös alaposan leszakadva követi az éllovast. 
A férfiaknál sokkal szorosabb és egyelőre követhetetlenebb a tabella, hiszen az éllovas Euroscale Kecskemét például 11 mérkőzést játszott, de a harmadik, vele azonos pontszámmal rendelkező STE-BS Plastic csak kilencet. 15 pontos a második Kiskunhalas is, mely 10 találkozónál tart jelenleg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában