Labdarúgás

2022.11.17. 14:19

Megvalósultak az álmok Akasztón

Szerda este ünnepélyes keretek között is átadták az Akasztói FC sporttelepén megépült és felújított, nagyméretű labdarúgó pályákat. Az esemény fő programja egy gálameccs volt, melyen az NB I-es Kecskeméti TE volt a megye I-es házigazda vendége. A mérkőzés papírforma szerint alakult, de ennél is fontosabb, hogy szép számú közönség gyűlt össze a rossz időjárás ellenére is.

Nyitray András

Suhajda Antal akasztói polgármester, Losonczy László, az MLSZ BKMI igazgatója, Endrődi Ferenc, az Akasztó FC elnöke és Szabó István a KTE vezetőedzője vágta át a szalagot.

Fotó: Nyitray András

 Az időjárást sajnos nem tudták befolyásolni a szervezők, így végig szakadó esőben zajlott a pályaavató ünnepség. Kellemes meglepetés volt, hogy a cudar idő ellenére is igen szép számú közönség gyűlt össze Akasztón, nagyjából 200 néző volt kíváncsi a találkozóra. Az akasztói klubvezetés a lehető legerősebb és nevesebb klubot hívta el megyei szinten, hiszen az NB I-ben második helyen telelő Kecskeméti TE volt a vendége, nem először, hiszen a műfüves pályán már korábban is játszott edzőmeccset a két csapat.

A meghívás nem a véletlen műve, hiszen Endrődi Ferenc, az akasztói klub elnöke hosszú évek óta támogatja a lila-fehéreket szurkolóként és szponzorként is, a zalaegerszegi szezonzáró meccsre is elkísérte még hétvégén az együttest. Akasztó szülöttjeként azonban természetesen fontosnak tartja, hogy a helyi labdarúgó élet is méltó körülmények között fejlődhessen.

– Miénk volt a legrosszabb pálya a megyei élvonalban, kaptunk is érte hideget-meleget, de azonnal kihasználtuk a lehetőséget, hogy ezen változtassunk – tekintett vissza Endrődi Ferenc, az Akasztó FC elnöke. – Ehhez kellett az MLSZ és a TAO-program nyújtotta támogatási forma. Nagyon szép munkát végezve, végül négy év alatt megvalósult először a műfüves pálya megépítése, majd a füves pálya felújítása, amit aztán két évig neveltünk, hogy most felavathassuk.

A mérkőzés szalagvágással kezdődött, Endrődi Ferenc mellett Losonczy László, az MLSZ BKMI igazgatója, valamint Suhajda Antal, Akasztó polgármestere adta át hivatalosan az élőfüves pályát. A Kecskeméti TE azzal tisztelte meg a helyi klubot, illetve a kilátogató nézőket, hogy a lehető legerősebb összetételében lépett pályára, csupán kényszerű okok miatt hiányzott néhány játékos, mint például az U21-es válogatottal Törökországban edzőtáborozó Katona Bálint. A mérkőzés ennek megfelelően igazolta a papírformát, a kecskemétiek 10–0-ra tudtak nyerni, az Antal Péter, Bornemissza Norbert, Garai Péter triónak nem is kellett közbeavatkoznia a rendkívül sportszerű meccse, de ezen a napon nem az eredményen volt a hangsúly, hanem az avatáson és a jó hangulaton, hiszen a lefújás után az Akasztói Halászcsárdában látták vendégül a csapatokat. Itt Endrődi Ferenc mindenkinek megköszönte azt, aki valamivel is hozzájárult a projekt megvalósulásához, és természetesen éhen sem maradt senki a finom fogások elfogyasztása után.

– Már 40 évvel ezelőtt gyeptégláztunk le egy pályát, pont azt, amit most feltúrtunk és új élőfüvest hoztunk létre a helyén. Ez a 40 év csodálatos élmények sora, hiszen léteztünk mi itt már a Stadler FC árnyékában is, akkor is volt helyben foci Akasztón. Megyei kupát nyertünk, végeztünk a harmadik helyen a megyei bajnokságban, a foci élt, de az idő megette a régi pályát. Ez nekünk a jövőt is jelenti a jelen mellett, hogy a mérkőzések és az edzések is jó körülmények között bonyolíthatóak le. Az épületek felújítás még folyamatban van, azt is szeretnénk megvalósítani, hogy aztán átadhassuk a jövő generációinak. Akasztó 3500 lakosú település, itt kell, hogy legyen közösségépítés, ennek egyik legjobb módja egy ilyen községben a foci – zárta gondolatait Endrődi Ferenc.

Az eseményen a Kecskeméti TE részéről dr. Filus Andor ügyvezető hozzátette, büszkék arra, hogy velük avatták a pályát, és hogy nem először lehetnek vendégek Akasztón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában