Futsal

2022.09.03. 08:54

Drámai csatában győzött Újpesten a ScoreGoal Kecskemét

Két veretlen gárda csapott össze a férfi futsal NB I. harmadik fordulójában, Újpesten, ugyanis a négypontos, 5. helyen álló Újpest vendége volt a szintén négy pontos, 4. ScoreGoal Kecskemét Futsal. A végletekig kiélezett csatát a véghajrában, nyolc másodperccel a lefújás előtt döntötte el a maga javára a kecskeméti gárda.

Vincze Miklós

Illusztráció

Forrás: shutterstock.com

Mindkét együttes nagy lendülettel vetette bele magát a küzdelembe, Suscsák a 3. percben egy kapu előtti kavarodás után megszerezte a vezetést az Újpestnek, 1–0. Riadót fújtak a kecskemétiek, és kisebb-nagyobb helyzetekig el is jutottak, az egyenlítés azonban jó darabig elmaradt. A házigazdák sem vettek vissza a lendületből, kontrákból rendre veszélyeztetni tudtak. Az ScoreGoal Kecskemét nyomása végül a 11. percben érett góllá: Bíró bombájával módosult 1–1-re az állás. A kapus Zsolnai tartotta életben a fővárosiakat egy darabig, majd Pálra ívelték a labdát egy szögletnél a hírös városiak, aki szépen lőtte ki a jobb alsót a 14. percben, 1–2. Időt kértek az újpestiek, és nagy energiákat mozgósítottak, ám az első félidőből hátralévő időben már csak kapufáig jutottak, így egygólos vendég vezetéssel zárult az első húsz perc.

Fordulás után Pál távoli löketeivel borzolta a fővárosi publikum kedélyeit, de a lila-fehérek megúszták kapott gól nélkül a kísérleteket. A lüktető iramból nem vettek vissza az együttesek, és mindkét kapuban bravúrokra volt szükség, hogy az eredmény változatlan maradjon. A 29. percben Mánya harcolt ki szabadrúgást, a labda mögé Pál állt oda, és higgadtan oldotta meg a kínálkozó lehetőséget, 1–3. Nem esett össze az Újpest, s nem sokkal később Sergio révén szépített, 2–3. Öreglaki szerzett aztán labdát a félpályán a 33. percben, majd tálalt Hadnagy elé, aki kíméletlenül kihasználta a ziccert, 2–4. Ezúttal sem örülhettek sokáig a kétgólos előnynek a kék oroszlánok, ugyanis Sergio újra megvillant, 3–4. A hajrában létszámfölényes játékra váltott a hazai gárda, és egalizálni is tudtak, Sergio volt újra eredményes, 4–4. A hírös városiak azonban agresszívan mentek a győzelemért.  Hadnagy szép cselek után tette ki a szélre Bencsiknek, egyből centerezett Risticnek, aki nyolc másodperccel a találkozó vége előtt lőtte be a győzelmet jelentő gólt, 4–5.

– Ahogy az előzetesen várható volt, két nagyon jó csapat küzdelmét hozta a mérkőzés – értékelt Marko Gavrilovic, a kecskemétiek sportigazgatója. – Nagyon rosszul kezdtünk, de utána sikerült visszatérnünk arra az útra, amit előzetesen elterveztünk, és fordítottunk. Utána még tovább növeltük előnyünket, és el is dönthettük volna a mérkőzést korábban, ám rengeteg helyzetet puskáztunk el. Erőre kapott a kiváló erőkből álló Újpest, és vissza is jöttek a mérkőzésbe. 4–4-nél már mindenki úgy gondolta, hogy vége a meccsnek, viszont volt bennünk tartás, és egy kontrából megszereztük a győzelmet. Büszke vagyok a fiúkra, nagyon örülünk a sikernek és a három pontnak. Dolgozunk tovább, hogy minden egyes mérkőzésen egy lépéssel közelebb kerüljünk céljainkhoz.

Újpest FC–SG Kecskemét Futsal 4–5 (1–2)

UTE Labdarúgó Akadémia, vezette: Szilágyi Norbert, Kiss Gergő.

Újpest: Zsolnai – Moreira, Szeghy, Dunai, Harnisch. Csere: Kinics – Tyukász, Klacsák, Horváth Benedek, Suscsák, Horváth Barnabás, Rodrigo, Ostor, Lipl. Vezetőedző: Németh Péter.

Kecskemét: Rigó – Bencsik, Mánya, Hadnagy, Pál. Csere: Nyerges – Bíró, Kajtár, Ristic, Öreglaki, Milovac, Sánta, Szabó H. Sportigazgató: Marko Gavrilovic

Gól: Suscsák 3., Sergio 31., 35., 39., illetve Biró 11., Pál 14., 29., Hadnagy 33., Ristic 40.  

Sárga lap: Klacsák 29., Szeghy 39., Németh 40., illetve Milovac 31., Pál 38.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában