Galériával

2022.09.24. 22:08

Az első félidőben nyerte meg a Ballószög a Tiszaug elleni meccset

Rangadót vívtak Ballószögön a megyei harmadosztályú labdarúgó bajnokság Északi csoportjában, hiszen a hibátlan teljesítménnyel éllovas Ballószög a mindössze egy vereséget szenvedő, a harmadik helyen tanyázó Tiszaugot fogadta. Az ellentétes félidők mérkőzésén az első játékrészben kialakult előnnyel győzött a vendéglátó Ballószög.

Vincze Miklós

Fotó: Gulyás Sándor

Élénken kezdődött a mérkőzés, először a hazaiak veszélyeztettek fejjel, majd egy vendég lövést kellett hárítania Fekete Csabának. A 6. percben Szabovik György kapta a félpályánál a labdát, nagy lendülettel rávezette a vendég kapusra, majd kipasszolta Tóth Kornélnak, akinek jobbról már csak az üres kapuba kellett helyeznie, 1–0. A 14. Pászti Botond veszélyeztetett háromszor is, két lövését blokkolták, a harmadik hajszállal fölé ment. Két percre rá Masir Balázs indult meg a saját térfeléről, egy kényszerítővel szinte teljesen tiszta helyzetbe került, a 16-osról a bal fölső sarkot célozta meg, Békési Tibor azonban nagyot védett. A 21. már tehetetlen volt, akkor Masir passzát Szabovik kapta a jobb oldalon, és a kifutó kapus mellett a kapuba gurított, 2–0. A két gólos előny dacára a mezőnyben kiegyenlített volt a küzdelem, a hazaiak a hajszálpontos indításaikkal látszottak az Ug fölé kerekedni. A 28. percben Nagy Attila indította remek ütemben a védelem mögé belépő Lovas Kristófot, aki balról, 15 méterről a hosszú sarokba helyezett, 2–1. Két percre rá Krasnynánszki Arnold húzta meg a bal szélen, középre passzolt, és az érkező Tóth Kornél közelről a kapu bal oldalába helyezett, 3–1. Egy perc múlva Nagy Attila vágott ki nagy szólót a bal oldalon, végül éles szögből, 15 méterről lőtt, a labda a bal kapufát találta el. A kipattanót Lovas Kristóf küldte rá habozás nélkül, egy hazai védő a gólvonal előtt még menteni tudott. Az ellentámadásból Tóth Kornél vágtatott el a labdával a jobb oldalon, pontos beadását követően Szabovik passzolt közelről a kapuba, 4–1. Aki azt gondolta, hogy a Tiszaug háromgólos hátránya miatt összeomlik, az tévedett volna. Nem is hagyták volna egyébként a vendégszurkolók sem, hogy lazsáljon a csapat, nagy lelkesedéssel biztatták kedvenceiket. A félidő hajrájában Nagy Attila lőtt jobbról, éles szögből a hosszú sarok mellé, majd kisvártatva újra az ő löketét kellett hárítania a hazai portásnak.

A második játékrész elején négyre növelte az előnyét a hazai gárda. Masir eresztett meg egy irtózatos bombát balról, harminc méterről. Békési vetődve mentett ugyan, ám a róla lecsorgó labdára Tóth Kornél csapott le és gurított közelről a kapuba, 5–1. Ezt követően aztán szinte egy csapásra átvette az irányítást a Tiszaug. Egyre határozottabban nyomtak, az 57. percben aztán Nagy Attila futott versenyt a hazai kapussal, a labdát a 16-os és az alapvonal találkozásánál érte utol. Elhúzta Fekete Csaba mellett, noha ezzel szinte lehetetlen szögbe került. Nagy Attila azonban nem habzott, szinte az alapvonalról, jobb külsővel nyesett a kapuba, 5–2. Ha ez a találat televíziós meccsen születik, könnyen lehet, hogy az év gólja. A 66. percben Polovics Mihály végezhetett el szabadrúgást balról, az oldalvonal mellől. Alaposan rákente a rövid sarokra a játékszert, egy védő lábbal tudott menteni. Egy percre Kenderes Milán veszélyes fejese kerülte el nem sokkal a jobb sarkot. A 69. percben egy hazaadásra Nagy Attila csapott le a labdára, a kapust kicselezte, majd jobbról az üres kapuba helyezett, 5–3. A vendégtábor már szinte tombolt, űzte, hajtotta a csapatát a síppal, dobbal felszerelt ugi B-közép. A 73. percben Nagy Attila nyargalt el a bal szélen, éles szögből a rövid sarokba próbált lőni, Polovics középen, üresen érkezve konstatálhatta, hogy társa lövését blokkolták. Egy percre rá már ő lőtt éles szögből az oldalhálóba. Már-már úgy tűnt, hogy csak idő kérdése, mikor szerez újabb gólt az Ug – vagy akár kettőt is, a játék dinamikájában az is benne volt –, a 85. percben azonban Kovács Zsolt precíziós ívelése megtalálta Szabovikot, aki higgadtan helyezett a kilépő kapus mellett a hálóba, 6–3. A 87. percben Barhács László indításával Nagy Attila iramodott meg a jobb oldalon, a kilépő kapus mellett elgurította a labdát, ami alighanem mellé ment volna, Petrik József azonban odaért, és közelről a bal alsó sarokba lőtt, 6–4. A gólparádét a 88. percben Pászti Botond zárta le, két ember mellett is elvágtatott, a kapus mellett is elhúzta a labdát, és jobbról a kapuba gurított, kialakítva a 7–4-es végeredményt. Kimondottan közönségszórakoztató mérkőzést nyert meg a Ballószög, ugyanakkor abban, hogy ilyen remek találkozó kerekedett az összecsapásból, nagy szerepe volt a vendégcsapatnak, amely 5–1-es állásnál sem adta fel.

– Gratulálok a csapatomnak, ismét jól futballoztunk, az első félidőben gyakorlatilag meg is nyerhettük volna a meccset – értékelt Nagy Krisztián, a Ballószög játékosa. – Sajnos jellemző ránk, hogy megfelelő vezetés esetén megelégszünk az eredménnyel, és a figyelmünk némileg alábbhagy. Ez a mai találkozón is látszott, nem először fordult elő, ez az, amin javítanunk kell. Összességében továbbra is tartja a csapat a jó formáját, haladunk a magunk útján, ma is megtettünk mindent a siker érdekben. Ez a szezon eddig meglehetősen biztatóan fest.

– Sajnos több alapember is hiányzott ma a csapatból – értékelt Szentesi Zoltán, a tiszaugi csapatkapitány a lefújást után –, az ellen azonban ők sem tehettek volna semmit, hogy – véleményem szerint – két gólt is lesből kaptunk, no meg az ellen sem, hogy Eyüp Kamburnak a 27. percben sérülés miatt sajnos ki kellett állnia. Ezzel együtt az első félidőt a hazaiaknak ajándékoztunk. A második játékrészben egy egészen más, harcos felfogásban jött ki a csapat a pályára, nagyon sokat tettünk a gólszerzés érdekében. Ha a kapu előtt pontosabbak lettünk volna, akár meglepetést is okozhattunk volna. A csapatom küzdeni tudásával elégedett vagyok, a szurkolótáborunknak pedig nagyon köszönöm, hogy Ballószögbe is elkísértek minket, ahogy egyébként szinte mindenhova el szokták kísérni a csapatot, és nem is csak kísérik, hanem buzdítják is, amivel rengeteg erőt adnak nekünk, a játékosoknak. Gratulálok a Ballószögnek.

Ballószögi FK–Tiszaug KSE 7–4 (4–1)

Ballószög, 90 néző, vezette: Kocsis Tamás (Horváth Béla, Dienes Zoltán)

Ballószög: Fekete Cs. – Récsei, Módra (Kenderes 36.), Krasnyánszki, Pászit, Tóth K., Kecskés (kis Z. 65.), Kovács ZS., Masir (Nagy K. 83.), Szabovik, Bakos (Gulyás 61.).

Tiszaug: Békési – Mészáros (Polovics 46.), Zsidai, Nagy I. (Kovács A. 67.), Baranyi, Barhács, Eyup (Petrik 27.), Nagy A., Molnár, Lovas (Juhász 55.), Szentesi.

Gól: Tóth K. 6., 30., 48., Szabovik 21., 32., 85., Pászti 88., ill. Lovas 28., Nagy A. 57., 69., 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában