Labdarúgás

2022.08.24. 10:28

Skóciába utazott próbajátékra a Foktő játékosa

Próbajátékon vesz részt Skóciában, a Hamilton Academical FC csapatánál a megyei másodosztályú bajnokság Déli csoportjában újonc Főnix SE Foktő játékosa, Fekete Johnny.

baon.hu

A Foktő felnőtt csapata

Fotó: Vincze Miklós

A tizenhét éves Fekete Johnny, aki hét góllal vette ki a részét a Főnix SE Foktő megyei harmadosztályú bajnoki címéből, ezekben a napokban a skóciai Hamilton Academical FC csapatánál vesz részt próbajátékon. A foktői vezetőség egyik szeme sír, a másik nevet. 

Azt persze sajnálnák a foktőiek, ha egy gólerős és a csapatjáték szempontjából is hasznos játékosukat elveszítenék a megyei másodosztályú bajnoki rajt előtt, az ugyanakkor büszkeségre ad okot a számunkra, hogy a játékosuk egy ilyen nagymúltú egyesületnél próbálkozhat, és szurkolnak is Fekete Johnny-nak, hogy sikerrel járjon. A Hamilton Academical Football Club jelenleg a skót másodosztályban szerepel. Az egyesületet 1874-ben alapították, kétszer jutott el a Skót kupa döntőjébe. Az Accies becenévre hallgató csapat iskolai klubként alakult 148 évvel ezelőtt, a 2020/21-es idényben a skót Premier Ligában szerepelt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában