Labdarúgás

2022.08.12. 19:00

Okos csapatjáték érhet sikert

A Kecskeméti TE szombaton a Mezőkövesdet fogadja az OTP Bank Liga (NB I.) 3. fordulójában. A lila-fehérek két döntetlen után első sikerülhet szeretnék megszerezni a bajnokságban riválisukkal szemben.

Nyitray András

A Mezőkövesd ellen játszik szombaton a Kecskemét

Fotó: Bús Csaba/archív felvétel

Az újonc kecskemétiek egyelőre nem panaszkodhatnak szereplésük kapcsán, hiszen előbb 55 percig emberhátrányban játszva értek el 0-0-os döntetlent a Vasassal szemben, majd legutóbb a jó erőkből álló Debrecen otthonában szereztek újabb pontot 1-1-es eredményüknek köszönhetően. A Mezőkövesd már kevésbé van jó passzban, Supka Attila együttese a nyitányon ugyan még 1-1-es döntetlent ért az Újpest ellen, ám legutóbb 4-2-re kikapott a Kisvárda otthonában. 
A kecskemétiek a múltban jól szerepeltek a Mezőkövesd ellen, a másodosztályban a 2007/2008-as kiírásban előbb 3-2-re, majd 2-1-re verték meg a „matyóföldieket”, míg a 2013/2014-es idényben már az NB I-ben csaptak össze. Akkor Kecskeméten előbb 6-2-re verte elég simán a Zsóry a KTE-t, de az idegenbeli visszavágón 1-0-ra már újra  a lila-fehérek örülhettek. 

– A csapat hangulatának nagyon jót tett, hogy idegenben is pontot tudtunk szerezni Debrecenben. Így a hazaút is sokkal jobban telt, pozitívan készülhetünk a Mezőkövesd elleni meccsre – mondta a Kecskeméti TE vezetőedzője, Szabó István. – Szeretünk hazai pályán, saját közönségünk előtt játszani. Benne vagyunk a szombat-szombat bajnoki ritmusban, így a menetrendszerű munka nem változott, amit a hétre terveztünk, azt meg tudtuk valósítani. Bízom benne, hogy hazai pályán örömet tudunk szerezni a drukkereknek és saját magunknak is, szeretnénk itthon tartani a pontokat.
A KTE védekezése egyelőre nagyon stabilnak bizonyult, támadásban azonban még több kell majd ahhoz, hogy megszülessen az első siker, de Szabó István szerint nem szabad türelmetlennek lenniük, okos csapatjátékkal, nem pedig kapkodással és rohanással szerezhetik meg a három pontot a Mezőkövesd ellen.  

– Az NB I. más követelményrendszer, nem szabad vágyálmokat kergetni, vagy túl nagy terhet rakni magunkra, hogy olyan nyomást próbáljunk helyezni az ellenfélre, amiből esetleg mögénk tudnak kerülni. Támadójátékban többet várok hétvégén, mint a Debrecen ellen, de azt már elmondtam, hogy az is benne van a futballban, hogy az ellenfél ránk tudja kényszeríteni az akaratát, ahogy az történt a Nagyerdei Stadionban. Tavaly érzésem szerint már bizonyítottunk, 75 gólt rúgott ez a csapat, mi adtuk a gólkirályt, ki ne szeretne kombinatív és gyors presszingre törekedni? Ezt akarjuk természetesen mi is, de azt figyelembe kell venni, hogy a klub két év alatt ugrott két osztályt, több olyan játékosunk is kezdett a Vasas ellen, akik másfél éve még a harmadosztályban futballoztak. Óvatosan kell egyre feljebb helyezni a lécet, nehogy leverjük. Egy megtervezett, okos csapatjátékkal kell a pontokért harcba szállnunk, nem egy fejetlen, ész nélküli rohanásba belemenni, ahol az ellenfél gyors csatárai kihasználhatják a kínálkozó területeket – tette hozzá a Kecskemét vezetőedzője. 

A mérkőzés 18 órakor kezdődik szombaton a Széktói Stadionban, jegyeket és bérleteket online folyamatosan lehet vásárolni elővételben, míg a pénztárak 16 óra 30 perckor nyitnak ki a mérkőzést megelőzően. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában