Strandbirkózás/Galériával

2022.07.03. 14:19

Indianapolisból is érkeztek sportolók a vadkerti versenyre

A soltvadkertiek rendezik az idei Strandbirkózó Országos Bajnokságot. Ennek az első fordulóját szombaton, a Vadkerti-tó partján szervezték meg.

Barta Zsolt

Soltvadkerten összesen 150 sportoló versenyzett

Fotó: Barta Zsolt

Lakatos Attila a helyi birkózó szakosztály elnöke elmondta: 2022-ben 65 éves a szakosztály, és idén első alkalommal rendezhetik meg az országos bajnokságot. A második állomás a siófoki plázson lesz, 27-én, míg a harmadik fordulót Budapesten a Lupa Sziget partján tartják augusztus 21-én vasárnap. Több korosztályban versenyeznek a fiatalok, így az U 14, U14 felettiek, illetve U18 –as és felnőtt korosztályban női és férfisportolók indulhatnak. Nevezhetnek külföldiek is.

Soltvadkerten Indianapolisból egy 20 fős csapat is részt vett a versenyen szombat délután. Szerbiából is érkeztek sportolók a versenyre. Soltvadkerten 150 sportoló birkózott, Siófokon 250-280 indulót várnak, akárcsak a Lupa szigetre. A menetek 3 percesek voltak. Az országos bajnokság, a Magyar Birkózó Szövetség a versenysorozata, de Soltvadkert nyerte el mindhárom verseny szervezését egy pályázat után, hangsúlyozta Lakatos Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában