Labdarúgás

2022.07.13. 12:00

Az egységben a KLC ereje

A Kecskeméti LC stabil középcsapatnak számít hosszú ideje a megyei élvonalban, és a klub idén sem változtat különösebben célkitűzésein. Nagy Lajos gárdája továbbra is a helyi kötődésű játékosokra épít, és a legnagyobb erősítés az számukra, hogy a csábítások ellenére sikerült egyben tartaniuk a csapatot. Rendhagyó felkészülés előtt áll a KLC, hiszen a Magyar Kupa miatt igen korán elkezdődik számukra a szezon.

Nyitray András

Nagy Lajos pontban és helyezésben is előrébb lépne csapatával

Fotó: Nyitray András

Érdekes nyár elé néz a Kecskeméti LC, hiszen a kupában és a bajnokságban is érdekelt a klub, így a nyári munkát tulajdonképpen két részre kell osztania Nagy Lajos vezetőedzőnek.  

– Július 19-én indul számunkra a felkészülés, mely ezúttal tulajdonképpen két részből áll rendhagyó módon – tekintett előre Nagy Lajos. – Három hetünk lesz formába hozni magunkat az országos Magyar Kupára, melynek első fordulójában mi is érdekeltek leszünk, várjuk a sorsolást. Mivel azt a mérkőzést augusztus 6-án kell lejátszanunk, és a bajnokság csak a hónap utolsó hétvégéjén kezdődik, ott megint fel kell építenünk majd magunkat, ami természetesen nem egyszerű helyzet. Az amatőr futball szépségeiben ez persze benne van, de igyekszünk tisztességgel helyt állni a kupában és a bajnokságban is. 

A KLC-nél nem jellemző a nagy játékosmozgás, és ez így lesz idén nyáron is. A klubnak sikerült megtartania értékeit, emellett kettő minőségi igazolással is bővülhet a keret. 

– Nagyon szomorú dolog, hogy Major Dávid és Zsoldos László is újra megsérült azok után, hogy hosszú lábadozás után visszatérhettek az előző szezonban. Ráadásul ismét műteni kell őket, így megint nem számolhatunk velük huzamosabb ideig, csak szurkolni tudunk nekik, hogy mihamarabb újra velünk lehessenek. A pozitív oldalon meg kell azonban említeni, hogy Récsei Péter és Maczelka Gábor visszatérhetnek nagy eséllyel már szintén műtét után, míg Varga Mihály már tavasszal is pályára léphetett. Igazolások kapcsán sok hírrel nem szolgálhatok, de annyi biztos, hogy Gáspár Ernőt megszereztük Kerekegyházáról, illetve Szabó Valentin Kalocsáról Kecskemétre költözik, így nálunk szerette volna folytatni pályafutását, aminek természetesen örülünk. 

Két olyan játékos érkezett, akikkel a kezdőcsapatban tudunk számolni. Előre szerettünk volna igazolni, de nem mindenáron. 

Az ifjúsági csapatból tíznél is több játékos öregszik ki, ők mind velük kezdik el a felkészülést, így létszám gondjaink biztosan nem lesznek. Meglátjuk, hogy közülük mennyien ütik meg ezt a szintet, ez az első három hétben kiderül. Akik esetleg nem, azoknak is próbálunk majd segíteni elhelyezkedni a megyei futballban. A legnagyobb erősítésnek azt gondolom, hogy megtartottuk az értékeinket, noha többeket is csábítottak. Remek a közösség, ide kötődnek a játékosok, egy jó baráti társaság is ez évek óta, ezzel meg tudtuk őket győzni a maradásról szerencsére – adott helyzetjelentést Nagy Lajos. 

A Kecskeméti LC az utóbbi két évben egyaránt a tizedik helyen zárt a bajnokságban, az idei szezonban viszont közel jártak egy igazán történelmi sikerhez is, hiszen eljutottak a megyei kupa elődöntőjéig a kecskemétiek. A fináléba nem sikerült bejutni, de a tavaszi szezon így is sokkal eredményesebben sikerült számukra, mint az ősz, így Nagy Lajos nem lehetett elégedetlen csapatával. A célkitűzés az, hogy előrébb tudjon lépni a csapat idén. 

– Előrébb szeretnénk lépni a következő szezonban a bajnokságban, ez a fő célunk. A vezetőség elvárásai reálisak, pontban és helyezésben is többet várnak a csapattól, ahogy én is. Ismét azzal küzdöttünk, hogy kevés gólt lövünk, de tavasszal azért láthatóak voltak már biztató jelek ezen a téren. 

Előrelépést jelent a játékszerkezet szempontjából, hogy a védelembe tudtunk igazolni, így Patvaros Zsolt erényeit végre a középpályán tudnánk jobban kihasználni. 

A védekezésünk rendben volt vele, de pont egy olyan plusz ember hiányzott a középpályán az eredményesebb támadójátékhoz, mint ő, ez az érkezőkkel meg is valósulhat. A kupában egyelőre régiós elv szerint zajlik majd a sorsolás, így NB III-tól lefelé kaphatunk ellenfelet. Természetesen ha azonos osztályú, vagy nálunk alacsonyabban rangsorolt klubot kapunk, akkor szeretnénk továbbjutni, de ha NB-s ellenfél jön, akkor fel kell kötnünk a nadrágot. Akkor is mindent megteszünk majd persze azért, hogy meglepetést okozzunk – mondta a célokról Nagy Lajos. 

A KLC összesen négy edzőmeccset tervez a felkészülési szezonban, illetve szeretne taktikailag is fejlődni az együttes. 

– A kupáig két edzőmeccsünk lesz, utána még kettőt tervezünk a bajnoki rajtig. A nyári időszak inkább arról szól, hogy felpörgessük a csapatot, az erőnlétet télen szoktuk megszerezni egész évre. Taktikailag kellene egy kicsit előre lépnünk, mert mást szeretnénk játszani, remélhetőleg ez pozitívan fog elsülni – zárta gondolatait Nagy Lajos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában