Kézilabda

2022.06.13. 07:00

Már a közeljövőt tervezi a KTE-Piroska Szörp

2021 nyarán feljutást ünnepelhetett a KTE-Piroska Szörp a férfikézilabda NB I/B Keleti csoportjának a bajnokaként, 2022 nyarán viszont újra a másodosztály küzdelmeire készülhet. És készül is, ugyanis a menedzsment már lázasan dolgozik az év megtervezésén, amint arról Apró Ferenc, az egyesület szakmai igazgatója beszámolt.

Vincze Miklós

Bencze József (középen) és csapata a Gyöngyös elleni meccsen Fotó: BÚs Csaba/archív-felvétel

Apró Ferenc természetesen csalódott a csapat búcsúja miatt. De nem felejti, az egy szűk esztendőt egy bő esztendő előzte meg. – Egy kiváló, bajnoki aranyat érő, kiegyensúlyozott évet követően rapszodikus esztendőn vagyunk túl, aminek kiesés lett a vége. Ezt kudarcként élem meg, ahogy a menedzsment és a csapat is. A sikert hozó évünket egy kissé megkeserítette, hogy a meccseink jelentős részét zárt kapukkal kellett megvívnunk, így a szurkolók nem tudtak együtt élni a csapattal. 

Tavaly ősszel, az NB I.-es évünk Ferencváros elleni első, hazai mérkőzésén már újra szép számban tudtak biztatni bennünket. 

Azt sajnálom, hogy nem mindig tudtuk győzelemmel meghálálni a publikum kitartását, ennek okait Bencze József vezető­edzővel elemeztük. Világossá vált, hogy változtatásokra van szükség például a csapat szerkezetét illetően. A munkát folytatjuk, és bízom abban, hogy hamarosan jó hírekkel szolgálhatunk. Az elmúlt két évet összefoglalva: tavaly a mennybe jutottunk, az idén viszont a poklot is megjártuk. 

Kézilabdában óriási a különbség az első– és másodosztály között, bravúr kell ahhoz, hogy egy újonc megőrizze élvonalbeli tagságát. A kiesés dacára a KTE-nek voltak ihletett pillanatai, például a Tatabánya elleni hazai győzelem, vagy a Pick Szeged elleni meccs. – Ezek fontos pillanatok voltak, büszke voltam a fiúkra. Sajnos azonban olyan fontos meccseken, mint az Eger elleni hazai találkozó, nem tudtunk nyerni. 

Ami miatt még hiányérzetem van, az az, hogy idegenből egy pontot sem tudtunk elhozni. 

Pedig volt rá esélyünk Budakalászon és Veszprémben is a kis-Veszprém ellen, de nem tudtunk élni a lehetőségekkel, nagy valószínűséggel a rutin hiányzott, hogy a végjátékok a javunkra dőljenek el. Arra viszont büszkék lehetünk, hogy a keretben hat saját nevelésű kézilabdázó játszott. 

A vezetőedző személye minden valószínűség szerint változik. – Bencze Józseffel úgy szólt a megállapodásunk, hogy bennmaradás esetén marad, ha kiesünk, leülünk tárgyalni. Mi Kecskeméten nem arról vagyunk híresek, hogy gyorsan fogyasztjuk az edzőket, az elmúlt nyolc évben három tréner keze alatt formálódott az együttes. A kiesést nem lehet az edző nyakába varrni, ebben mindenkinek van felelőssége, edzőnek, játékosnak, menedzsmentnek egyaránt. 

Nem okolta senki az edzőt, de Bencze József nagy valószínűséggel más klubnál vállal szerepet. 

Mi is előrehaladott tárgyalásokat folytatunk már klubokkal és szakemberekkel, de a bajnokság két hete ért véget, még mindenki tervezési fázisban van. A játékosokat illetően már vannak konkrétumok. Biztosan nem marad a két japán játékosunk, távozik Menyhárt Máté, Szrnka Levente, Vetési Bence, Karai Miklós és Deményi Xavér. Nagy büszkeség a számunkra, hogy ők zömmel élvonalbeli kluboknál folytatják, és hogy a saját nevelésű játékosunk, Szrnka Levente is szakmai előrelépést jelentő szerződést írt alá. Érkezőkről még nem tudok beszámolni, ennek megtervezése egyébként is az új vezetőedzővel közösen történik majd meg. 

A célokat is később fogalmazzák meg, amikor már körvonalazódik a közeljövő. – Egyelőre a következő év megtervezése zajlik, ha ott minden mondat végére pont került, akkor tudunk célokat megfogalmazni. Szerencsésebb, ha ezúttal is hosszabb távra tervezünk, nálunk a tervezés egyébként is hároméves ciklusokban történik, most sincs ez másképp. Reményeim szerint hamarosan konkrétumokkal is tudok szolgálni. 

Itt szeretném megemlíteni, hogy köszönettel és hálával tartozunk partnereinknek, akik végig mellettünk álltak, annak ellenére is, hogy tudták, hogy a mögöttünk álló idény nem a zajos sikerekről szól majd. 

Külön kiemelném névadó szponzorunkat, a Piroska Szörpöt, hiszen nélkülük nem is álmodhattunk volna arról, hogy újra a legmagasabb osztályban küzdjünk. Az ő támogatásukon egyáltalán nem múlt a szereplésünk. Most sok és kemény munka vár ránk, de attól még soha nem ijedt meg a kecskeméti férfikézilabda-csapat. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában