Kosárlabda

2022.06.01. 20:27

Idegenbeli vereséggel kezdett a Kecskemét

A rájátszás elődöntőjének első mérkőzésén az Egis Körmend vendége volt a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét. Noha sokáig szorosan alakult a találkozó, a haza csapat megtartotta pályaelőnyét.

Nyitray András

Fotó: MW-Archív/Bús Csaba

A Kecskemét nem volt könnyű helyzetben az első mérkőzésen, hiszen Dramicanin és Klobucar játékára továbbra sem számíthatott a stáb. Fej-fej mellett haladtak a csapatok az első percekben, de 7–7 után alaposan rákapcsolt a palánk alatt nagyon fizikális játékot felvállaló Körmend, Savic hárompontosa után időt is kellett kérnie Forray Gábornak (17–8). A Körmend védekezésben piócaként tapadt a kecskeméti „kisemberekre”, Wittmann és Pollard is rendkívül kellemetlen védekezést kapott gyakorlatilag a felezőtől kezdve. Gordon nagyon élt a palánk alatt, a kitűnő kinti dobónak számító Ferencz pedig ha kellett, akkor kintről sokkolta a vendégeket (27–12). A negyed hajrájában sikerült kozmetikáznia az eredményt a Kecskemétnek: Kucsera, Pollard és Milutinovic is betalált gyors egymás után a dudaszó előtt (27–18). 

A második negyedet megint a Körmend kezdte jobban White és Gordon pontjaival, így megint jött a kecskeméti időkérés (31–21). Egyértelműen látszott, hogy a Körmend akár faultokkal is tördelni akarja Pollard játékát, de mégis az őt pontjaival tudott zárkózni a KTE (33–27). A félidőhöz közeledve kisebb dobóverseny is kialakult, Durazi kettő, Milutinovic egy triplát tudott bevágni (39–32). A félidő végét megint a Kecskemét bírta jobban, így Pollard pontjai után négyre csökkent a különbség (40–36). 

A második félidő Stokes hatalmas hármasával indult, amire Wittmann válaszolt azonnal ugyanúgy kintről, de a körmendiek ebben a mutatóban továbbra is sokkal jobbak voltak. 

Tartotta azonban a lépést a Kecskemét, Gordon zsákolása után Jaramaz is betalált távolról (48–42). Gordon ugyan a palánk alatt dominált, de ha büntetőznie kellett, az nem ízlett annyira. Karahodzsics használta ezt ki, és egy kettő plusz egyes akcióval tovább faragta a hátrányt (48–45). Nagyon látványosan is játszottak a csapatok ebben a negyedben, felváltva estek ezután is a szebbnél szebb kosarak (60–54). Az utolsó két percbe érve Pollard talált be két védőt is megforgatva. Mindkét csapat keményen védekezett, de Ferencz ekkor is jó fegyvernek bizonyult hazai oldalon kintről, kétszer is betalált, így a Körmend megnyugtató előnnyel vezetett (66–58). 

A záró felvonás elején megint beragadt a Kecskemét, így pillanatok alatt tíz pont fölé nőtt a különbség, nem csoda, hogy Forray Gábor gyorsan időt kért (70–58). Egyre inkább kezdett kijönni, hogy Karahodzsics egymaga kevés egész meccsen át ahhoz, hogy uralja a gyűrű alatti területet védekezésben, emellett a szűkebb rotáció miatt fáradni is látszott a KTE. Pollard próbálta kézbe venni így a vendégek sorsát, majd Jaramaz triplája után gyorsan időt is kért a Körmend (72–65).

A vendég „futást” Ferencz kettese szakította meg, majd Gordon is betalált faulttal együtt, emiatt megint időt kellett kérnie a vendég padnak (78–65). 

Ekkor már nem lehetett megállítani a Körmendet, Gordon továbbra is remekelt, Forray Gábor pedig beküldte a fiatalokat inkább az utolsó percekre. A hazaiak így előnyt szereztek, folytatás Kecskeméten következik majd szombaton (86–74). 

– Nem dobtunk jól. Hiába voltak meg az üres helyzeteink is, egyszerűen nem találtunk be. A Körmend keményen és jól védekezett, a végére felőröltek minket, megérdemelték a győzelmet. Mindig csúsztunk egy kicsit a rotációban a pick and roll védekezésben, ebből sok plusz lepattanót gyűjtött be a Körmend, ebből jöttek a második szándékból szerzett pontok. Ez, illetve a mi rossz dobásaink pecsételték meg a sorsunkat – értékelt Forray Gábor. 

Egis Körmend – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 86-74 (27-18, 13-18, 26-22, 20-16)
Kömend. V.: Földházi T., Praksch P., Makrai M.
Körmend: Stokes 7/3, White 11/3, Martinez 3/3, Szavics 7/3, Gordon 26. Cserék: Takács -, Doktor 2, Ferencz 14/12, Durázi 12/6, Henry 4, Krivacsevics -, Kenéz -.
Kecskemét: Pollard 24/3, Jaramaz 10/6, Milutinovics 12/6, Kucsera 2, Karahodzsics 11. Cserék: Wittmann 10/6, Ivkovic -, Kiss -, Tóth 3/3, Botka -.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában