Röplabda

2022.05.06. 21:22

Ötödik helyen végzett a Kecskemét

Az ötödik helyért folytatott küzdelemben lépett pályára a Kecskeméti Röplabda Club. Péntek este a három nyert meccsig tartó sorozat negyedik mérkőzésén Debrecenben játszott a KRC.

Kovács Nóra

Fotó: Bús Csaba/ Archív kép

Nagy elánnal kezdte a mérkőzést a Kecskemét, 9-3-as állást követően kért idő a hazaiak edzője. Rendeződtek a sorok, a DEAC megkezdte a felzárkózást, Fazekas erős ütését követően már csak két pont volt a hátrányuk (15-17). Ekkor Fundora vette vállára csapatát, és növelte a különbséget. Nuneznek viszont volt válasza, sáncaival egy egységre zárkózott a DEAC, a hajrában azonban behúzta a pontot a Kecskemét (20-25).

A második szett szorosan alakult, rengeteg nyitást rontott mindkét együttes, végül 23-25-re hozta a szettet a KRC.

A harmadik játékrészben 8-9-ig fej-fej mellett haladt a két klub, ekkor Rabel révén sorozatban öt találatot hozott a Debrecen. A folytatásban ismét problémái voltak a nyitással a hazaiaknak, 14-14-nél Argilagos sáncával egalizált a KRC, majd Fundora pontjaival 15-18-ra fordítottak. 20-23-ig felváltva estek a pontok, ekkor úgy tűnt, hogy a vendégek könnyen lezárhatják a mérkőzést, azonban nagyot hajrázott a DEAC és 27-25-re megnyerte a játszmát.

A szünetben Nagy József rendet tehetett a kecskemétiek fejében, mivel ismét extrát nyújtottak, előbb 6-12, majd 9-18-ra vezetett a vendég együttes. Kiss Bendegúz pontjával érte el a tíz pontos fórt a KRC (12-22). Végül 13-25-re húzta be az etapot a Kecskemét, ezzel 3-1-re nyerte a mérkőzést és megszerezte az ötödik helyet.

A párharc végeredménye: 3–1, a Kecskemét javára.

Fodor Antal: – Lejátszottuk az utolsó bajnoki mérkőzést. A csapat jól teljesített annak ellenére, hogy két kulcsjátékosunk, Bagics Balázs és Tóth András sérülés miatt nem tudott pályára lépni. A Kecskemétnek az első két szettben kellett a jó játék a győzelemhez, a harmadik szettet bravúros fordítással sikerült is elvennünk. Mindenkit dicséret illet! Gratulálunk a Kecskemétnek az ötödik helyezéshez!

Nagy József: – A negyedik mérkőzésen sikerült befejeznünk az ötödik helyért folytatott párharcot. Végig kontroll alatt tartottuk a mérkőzést, kivéve a harmadik szett végén, amit pár rossz döntéssel elveszítettünk. A negyedik játékrészben nélkülöznünk kellett az egyik alapemberünket, de a csereként beállt Kiss Bendegúz nagyon jól szállt játékba. Gratulálok a srácoknak és jó feltöltődést a nyáron!

DEAC–Kecskeméti RC 1-3 (–20, –23, 25, –13)

Debrecen, 108 néző. V: Jámbor, Csizmarik.

DEAC: Veres 1, Remete 8, Tar 2, Coelho 23, Kiss I., Fazekas 2. Csere: Mészáros, F. Nagy (liberók), Almora 14. Vezetőedző: Fodor Antal.

KECSKEMÉT: Baserio 2, Sidiropoulos 3, Gebhardt N. 5, Szabó A. 10, Argilagos 28, Fundora 12. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Kiss B. 1, Tomanóczy 3. Vezetőedző: Nagy József.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában