Galériával

2022.05.22. 15:41

Fiatal birkózók léptek szőnyegre Kiskunfélegyházán

A Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület minden évben megrendezi a Kiskun Kupát, ami egyúttal idősebb Besze László birkózó emlékverseny is. Ezúttal is nemcsak az anyaországból, de a határon túlról is érkeztek fiatal sportolók, hogy megmérettessék magukat.

Szentirmay Tamás

Fotó: Szentirmay Tamás

Az emlékverseny megnyitóján külön köszöntötték a Besze család megjelent tagjait, illetve Ván Jenőt, a Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület elnökét, akit ötven éves sporttevékenysége elismeréseként a Magyar Birkózószövetség Életműdíjban részesített, 2020 május 20-án, amit Németh Szilárd elnök és Bacsa Péter alelnök adott át. Ván Jenő fél évszázaddal ezelőtt kezdett birkózni, később edzői képesítést szerzett és oktatta, tanította a fiatalokat, ezt teszi most is, az elnöki tisztsége mellett. A versenyen jelen volt a város szülöttje, a 74 éves dr. Réczi László Európa-bajnoki, valamint olimpiai bronzérmes, világbajnok birkózó is. Az eseményen, amely egyben Kiskun Kupa is volt harminc sportegyesület több, mint 350 birkózója képviseltette magát. A versenyzőket, edzőket és hozzátartozókat Csányi József köszöntötte. A polgármester örömét fejezte ki, hogy sokan eljöttek az emlékversenyre, és mindenkinek sikeres versenyzést kívánt.

A nagy hagyományokkal rendelkező nemzetközi meghívásos szabadfogású egyéni és csapatversenyt a Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület rendezi minden évben a Városalapítók Napja alkalmából, és amelyen szinte minden évben rekord létszámú sportoló indul. A mostani versenyre is érkeztek sportolók Erdélyből, Felvidékről, Vajdaságból, de az ország különböző településeiről is. Bács-Kiskun megyét, a helyieken kívül, több egyesület képviselte. A városi sportcsarnokban, ezúttal négy szőnyegen folyt a verseny, hatévestől tizenhét éves korosztályig, különböző korcsoportokban, fiúk és lányok között. Akadtak olyanok, akik már komoly eredményeket értek el a birkózásban, de olyanok is, aki nem régóta űzik ezt a sportot. A győzni vágyás akarata mindenkiben ott volt, éppen ezért az is előfordult, főleg a kisebbek között, hogy a vesztes mérkőzés után könny csordult le az arcukon. A kiváló szervezésű és színvonalú versenyen a helyezettek érem díjazásban részesültek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában