Paraúszás

2022.04.11. 07:00

A berlini világkupán majdnem minden számban javított a bajai fiatal sportoló

A magyar paraúszó-válogatott tagjaként Grünfelder Bence bajai fiatal is részt vett a versenyen.

Márton Anna

Balról: Pass Ferenc, Grünfelder Bence és Vereczkei Zsolt. Fotó: Márton Anna

Berlinben tartották meg a nemzetközi paraúszó világkupát április 4-én, ahol a magyar paraúszó-válogatott tagjaként Grünfelder Bence, bajai fiatal is részt vett. A 200 gyorson kifejezetten jó formában érezte magát, a harmadik helyet szerezte meg. 
 

A 17 éves fiatalember szemproblémával született, jelenleg a Bereczki Máté Szakközépiskola és Technikumban magántanulóként tanul, sportszakon. Berlinben megtörtént a nemzetközi kategóriavizsgálat is, aminek köszönhetően Grünfelder Bence a nemzetközi versenyeken is részt vehet a jövőben is. 
 

– Nem csak a verseny miatt mentünk, hiszen Bencének most volt a kategória-felülvizsgálata. Akkor indulhat nemzetközi versenyeken, ha ezt megszerzi, most szerencsére 2026-ig rendben van. Természetesen a verseny is fontos volt. 

A célunk az volt, hogy kicsit belekóstoljon, milyen egy nemzetközi mezőny. Bence majdnem minden számban javított 

– értékelte az eredményeket Pass Ferenc edző, a Bajai Spartacus VSC úszó szakosztály vezetője. – Komoly mezőny volt a Világkupán. Akikkel én úszom, ők testileg épek, és eléggé erősnek éreztem az ellenfeleimet. Úgy gondolom, hogy a legjobb szakember van velem, aki elősegítheti teljesítményemet, Pass Ferenc edzőmnek sokat köszönhetek. Vereczkei Zsolt a szellemi felkészülésemben támogat, továbbá felszereléssel is. Sajnos a koronavírus miatt ez szünetelt, de már újraindult az edzés, a rendszeres találkozás, megbeszélés – mondta a Baon.hu-nak Grünfelder Bence. 
 

– Sajnos a Covid miatt elmaradtak az edzések, de az idei évben már Bence nagyon jó formában van. Erős éve lesz. Berlinben már jó eredményt ért el, maradt a kategóriájában. Az Impulzus a Parasport Jövőjéért Alapítvány továbbra is támogatja, természetesen mentoráljuk, segítjük, és folyamatosan figyelemmel kísérjük – tájékoztatott Vereczkei Zsolt, háromszoros paralimpiai bajnok. 
 

Grünfelder Bencének idén a fő eseményt az Európai Fiatalok Olimpiai Fesztiválja jelenti, amit Finnországban rendeznek nyár közepén, addig is heti 10 edzéssel készül a Bajai Sportuszodában, tudtuk meg edzőjétől. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában