Asztalitenisz

2022.03.17. 14:27

Csoportelsőként jutott rájátszásba a Spartacus

A női asztaliteniszezők NB I.-es csapatbajnokságában az alapszakasz végéhez érkezett a bajnokság, az utolsó mérkőzéseit megnyerő Kecskeméti Spartacus első helyen jutott be a rájátszásba.

Nyitray András

Fotó: Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér

A Dél-Keleti csoport tavaszi összevont fordulójára került sor Kecskeméten. A csoportban 4 csapat, az ATSK Szeged, az ASE Orosháza II., Statisztika Utánpótlás Akadémia II. és a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér II. kapott helyet. 

 

Elsőként a Szeged volt a hazaiak ellenfele. Magabiztos játékkal Farkas Szilvia és Polónyi Nóra minden mérkőzését megnyerte a fiatal ellenféllel szemben, így cserékre is volt lehetősége a Sparinak. A 11 éves Galamb Nóra jó játékkal szettet is tudott nyerni, míg Szabó Anita bátran játszva nyerte meg azt a mérkőzést, amelyen esélyes volt, így a Spartacus magabiztos sikerrel kezdett. 

 

A folytatásban az Orosháza II. volt kihívó, mely a legfiatalabb kerettel érkezett. Galamb Nóra kezdőként játszott a mérkőzésen, győzelemmel hálálta meg a szerepeltetését a fiatal versenyző, közel volt két mérkőzés megnyeréséhez is. Farka és Polónyi könnyedén nyert végig, míg Szabó Anita csereként beállva hozta saját találkozóját. 

 

Az utolsó meccsen a tét a csoportelsőség volt a Statisztika ellen. A kecskemétiek nem bíztak semmit a véletlenre, már a párosban szinte lesöpörték ellenfelüket, majd a folytatásban Farkas és Polónyi nem talált legyőzőre. 

Fodor Miklós értékelése: – A versenynaptárunk telített és még ehhez jönnek Polónyi Nóra nemzetközi versenyei, szerencsére sikerült találni új időpontot. Versenyzőink küzdésből és versenyzésből jelesre vizsgáztak. Galamb Nóra élete első NB-s mérkőzésén szerepelt, tisztességgel helyt állt és még győzelmet is elkönyvelhetett. 

 

Az országos döntőt várhatóan április végén Győrben rendezik. 

Fotó: Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér

ATSK Szeged–Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér-KESI II. 3–7

Spartacus: Polónyi Nóra 3/3, Farkas Szilvia 2/2, Szabó Anita 3/1, Galamb Nóra 1/0 Farkas –Polónyi 1/1.

ATSK Szeged: Pelyva Boglárka 3/2, Hangai Flóra 3/1, Erdélyi Blanka 2/0, Szögi Szonja 1/0, Erdélyi-Szögi 1/0

Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér-KESI II.–A.S.E. Orosháza II: 8–2

Spartacus: Polónyi Nóra 3/3, Farkas Szilvia 2/2, Szabó Anita 1/1, Galamb Nóra 3/1 Farkas-Polónyi 1/1.

Orosháza II.: Bényei Nelli 3/1, Farkas Izabella 3/1, Vadász Réka 3/0, Vadász-Bényei 1/0. 

Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér-KESI II.–Statisztika UAK. II: 7–3

Spartacus: Polónyi Nóra 3/3, Farkas Szilvia 3/3, Márkus Enikő 3/0, Farkas –Polónyi 1/1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában