Labdarúgás/Galériával

2022.03.06. 18:06

A második félidőben kerekedett felül a Tiszaugon a Helvécia

Az őszi idényt a 4. helyen záró Helvécia a 6. helyen telelő Tiszaugot fogadta a megyei harmadosztályú bajnokság Északi csoportjában, a tavaszi nyitófordulóban. A végig küzdelmes mérkőzést a második félidőben döntötte el a maga javára a hazai csapat.

Vincze Miklós

A második játékrész első perceiben a vendégek sok labdát szórtak Fotó: Gulyás Sándor

A küzdelem dominált nem csak a mérkőzés első perceiben, hanem a teljes első játékrészben. Helyzeteket alig alakítottak ki, lövésekkel is inkább csak az első negyedórában próbálkozott mindkét fél. Jobbára a mezőnyben birkóztak tehát a csapatok. Üdítő kivételt a monoton rakkolás alól csak a 16. perc jelentett, amikor Petrik József jobboldali beadását követően Polovics Mihály fejelhetett, jól meg is célozta a bal alsó sarkot, a hazai hálóőr, Vancsik György azonban résen volt. Tíz percre rá a hazaik próbálkoztak hasonló megoldással, akkor Csorba Sándor adott be balról, a kapu előtt pedig Szabadi Zalán érkezett a labdára, és fejelt csak centiméterekkel a bal alsó sarok mellé. 

A 37. percben pillanatok alatt két bravúrt is be kellett mutatnia Tóth Zoltánnak, a vendégek kapusának. Előbb Szabadi eresztett meg 25 méterről, egy kicsit balról egy életerős bombát, ezt vetődve ütötte ki az oldalvonal felé a vendégek portása, a kipattanót pedig Jánosity küldte rá éles szögből, húsz méterről, akkor is nagyot kellett tornásznia a vendégek kapusának, de megoldotta.

Amennyiben a teljesen kiegyenlített első játékrész után a szurkolók körében – akik közt jócskán voltak vendégek is – a szünetben góltotó szelvényeket osztottak ki, alighanem a 0–0 lett volna a leggyakoribb tipp. A második játékrész első perceiben aztán a vendégek olyan sok labdát szórtak el figyelmetlenül a saját térfelükön, hogy felütötte a fejét a gyanú: talán mégsem lesz ez a meccs gólnélküli döntetlen. Az 58. percben aztán ki lehetett volna dobni a képzeletbeli szelvényeket. Akkor Kalló Márk kapta meg a labdát a 16-os előterében, kitette balra a beinduló Csorba Sándornak, aki 12 méterről higgadtan és elegánsan a kapu bal alsó sarkába helyezett, 1–0. Megszületett tehát a hazai vezetés, a vendégek azonban jó darabig nem tudtak újítani.

A 71. percben Ódor Zoltán futott be egy labdát, jobb oldalról középre adott, Szabó Gábor előbb a felső kapufára perdítette a labdát, a kipattanót aztán Török Tamás közelről a hálóba passzolta, 2–0. 

Négy percre rá a vendég Nagy Attila lőtt jobbról a rövid sarok mellé. A 80. percben Nagy Attila harcolt meg egy labdáért a szögletzászló közelében, elindult befelé, két emberen sikerült áthámoznia magát, és éles szögből a jobb alsó sarokba lőtt, 2–1. Ám mielőtt felhorgadtak volna a vendég remények, Ódor Zoltán ívelt be egy szögletet középre, és a berobbanó Török Tamás a léc alá fejelt, kialakítva ezzel a 3–1-es végeredményt. Megérdemelten győzött a hazai gárda.

Timár Zoltán, a Helvécia edzője: – Mi hosszú évek óta rendre vereséggel indítjuk az idényt, úgyhogy természetesen nagyon örülök, hogy ez a negatív sorozatunk ezúttal megszakadt. Tettünk is érte. Bár több kulcsember hiányzott a csapatomból, véleményem szerint a második játékrészben nyújtott játékunkkal megérdemelten gyűjtöttük be a három pontot a jó játékerőt képviselő Tiszaug ellen.

Zsidai István, a Tiszaug edzője: – Az első játékrész teljesen kiegyenlített volt, csak egy helyzet adódott mind a két oldalon. A második játékrészben aztán – szerintem elsősorban az akarat és a koncentráció terén – felülkerekedtek a hazaiak, és megérdemelten győztek. Voltak hibáink jócskán, főleg a második negyvenöt percben, azon leszünk, hogy azokat már a következő fordulóra orvosoljuk.

Helvéciai SE–Tiszaug KSE 3–1 (0–0)

Helvécia, 60 néző, vezette: Révész Norbert (Horváth Béla, Bábel Gréta)

Helvécia: Vancsik – Jánosity (Szöllősi 46.) – Palásti, Kalló (id. Csorba Z. 85.), Ódor, Csorba S. (Kovács G. 80.), Homoki-Szabó (Szabó G. 66.), Csorba A., ifj. Csorba Z., Szabadi (Török 69.), Molnár. Edző: Timár Zoltán.

Tiszaug: Tóth Z. – Juhász (Mengyán 82.), Zsidai, Jarábik, Baranyi, Barhács (Kotvics 69.), Polovics, Nagy A., Molnár, Petrik, Szentesi. Edző: Zsidai István

Gól: Csorba S. 58., Török 71., 83. perc.

Sárga lap: Palásti 22., illetve Zsidai 74., Szentesi 77. perc. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában